Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Baltsende vleermuizen op Fort bij Rijnauwen

24 augustus 2018/ 20:00 - 22:00

Fort bij Rijnauwen Amelisweerd Agenda

Europese nacht van de vleermuis

Op vrijdagavond 24 augustus neemt de boswachter van Staatsbosbeheer je in het kader van de Europese nacht van de vleermuis van 20.00-22.00 uur mee op Fort bij Rijnauwen en kom je alles te weten over vleermuizen.

Hoe leven ze nou eigenlijk, wat eten ze en hoe werkt dat nou met die ‘echolocatie’? Met de batdetector kun je vleermuizen hoorbaar maken. De boswachter gaat ook het fort in en heel misschien kunnen we dan echte vleermuizen zien! Elk jaar overwinteren er honderden vleermuizen op Fort bij Rijnauwen.

Paren
Vanaf eind augustus beginnen de vleermuizen weer naar het fort te komen. Ze zijn nu nog even actief voordat zij aan hun winterslaap beginnen, het is namelijk paartijd. De vleermuizen gaan dan eerst baltsen en paren om vervolgens in winterslaap te gaan. Opmerkelijk is dat het vrouwtje de zaadcellen van het mannetje de hele winter in haar lichaam bewaart. Pas aan het eind van de winter krijgt ze een eisprong en vindt de bevruchting plaats. Op deze manier bespaart zij haar vetreserves die ze hard nodig heeft om de winter door te komen.

De excursie start om 20.00 uur bij het hek van Fort bij Rijnauwen, Vossegatsedijk 3, Bunnik. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur. De kosten zijn € 7,50- per persoon.
Vooraf aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl

Gegevens

Datum:
24 augustus 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/kromme-rijn/nacht-van-de-vleermuis-op-fort-bij-rijnauwen

Locatie

Fort bij Rijnauwen
Vossegatsedijk 5
Bunnik, 3981 Netherlands

Organisator

Staatsbosbeheer
Site:
www.staatsbosbeheer.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!