Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bomendiner bij Koningshof

8 juni 2018/ 18:00 - 22:00

€35,00
Koningshof

Heb je nog geen boom uit het bos van Amelisweerd geadopteerd? Nodig je vrienden uit voor het Bomendiner!

Samen met Koningshof bereiden Utrechtse chefs een heerlijk (vegetarisch) 3-gangen diner natuurlijk vol verse groenten, kruiden en eetbare bloemen uit eigen tuin! En je adopteert meteen een 20 jarige Esdoorn!

Speciale gast: dichter Hanneke van Eijken
Zij schreef speciaal voor de campagne het gedicht ‘Bast tegen bast’ en zal dit gedicht – naast een kleine selectie van gedichten uit haar bundels ‘Papieren Veulens’ en ‘Kozijnen van krijt’ – op deze avond voordragen.

Kosten: € 35,- (incl. 3 drankjes en een boom)

 

Waarom zou je een boom adopteren?

Het bos van Amelisweerd wordt bedreigd.
Voor de geplande verbreding van de A27 moeten 800 bomen gekapt worden, meer nog dan bij de aanleg van de A27 in 1982. Daardoor wordt het ecosysteem verder aangetast en loopt het hele bos van Amelisweerd gevaar.

Kom in actie
Door een bedreigde boom te adopteren laat je – samen met vele anderen – zien dat je de verbreding van de A27, ten koste van de natuur op Amelisweerd, een heel slecht plan vindt.

Maar willen we dan file?
Nee, natuurlijk niet! Maar de verbreding van de A27 (kosten: €1,2 miljard) verwoest niet alleen een deel van Amelisweerd, het zorgt ook voor meer luchtvervuiling, geluidsoverlast, gezondheidsrisico’s, 6-8 jaar bouwoverlast én het lost de files niet op. Die worden alleen verplaatst. Oh, en mocht je de klimaatdoelstellingen van Parijs zijn vergeten.. juist ja.

En wat dan wel?
€1,2 miljard besteden aan meer asfalt kan echt niet meer. Investeer in mobiliteit die bijdraagt aan een duurzame toekomst. Bijvoorbeeld door het openbaar vervoer fijnmaziger te maken. En door de snelle fietsroutes rondom de stad te verbeteren. Pas de weg aan zodat het met 80km/uur goed doorstroomt. Vormen van mobiliteit die beter zijn voor de leefbaarheid in de stad, de bereikbaarheid in de regio, onze gezondheid en het klimaat en zo bijdragen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs!

Kijk voor meer informatie, achtergronden, nieuws en verhalen op www.beschermhetbos.nl

Gegevens

Datum:
8 juni 2018
Tijd:
18:00 - 22:00
Kosten:
€35,00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/171042250251372/

Locatie

Koningshof Utrecht

Organisator

Snelwegen-Utrecht
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!