Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fête de la Nature op Het Vogelnest

21 mei 2017

fête de la nature op het vogelnest

Op 21 mei weer een feestelijke viering van de natuur met veel buitenactiviteiten op en rond Het Vogelnest!

Fête de la Nature op de landgoederen is een initiatief van Marcel Clewits, Vrienden van Amelisweerd en Barbe Messing en vindt plaats op Het Vogelnest.
Met veel leuke activiteiten als vuur maken, boom klimmen etc. Inmiddels doen ook buren zoals o.a. Amelis’Hof, MOA en de Zonnewijzer mee.

Programma zondag 21 mei 2017

Bezoekinformatie
Locatie: Natuurspeelplek Het Vogelnest, Rhijnauwenselaan 9a, 3981 HH in Bunnik
Datum/tijd: zondag 21 mei 2017 van 13.00 tot 17.00 uur
Kosten: een activiteitenkaart voor 5 activiteiten (zoals boomklimmen, knutselen, speuren en vuur maken) kost € 5,-. Toegang tot het terrein is verder gratis.

13.00 uur: Opening Fête de la Nature – Vier de natuur!
Opening van Fête de la Nature – Vier de Natuur 2017 op Het Vogelnest.

Vrij spelen op het natuurspeelterrein
Vrij spelen in de mysterieuze kleuterspeeltuin van Het Vogelnest. Klim op de vele speeltoestellen, rij rond met skelters, of ga op ontdekkingstocht over het spannende terrein van Het Vogelnest. Er zijn de hele middag ook leuke kinderworkshops.

Boomklimmen voor kids: Grijp je kans!
Voor kinderen die graag een mooie boom in willen, terwijl je ouders beneden staan te gillen! Wie wil dat nou niet? Klim onder begeleiding van Ludus Outdoor op veilige manier de boom in en zie de bomen van landgoed Rhijnauwen eens van boven. Hoe dat is? Kijk maar eens naar dit filmpje!

Workshop: Maak je eigen toverdrank, toverstok en heksembezem
Heb je zin om toverdrankjes te komen maken? Heb je een probleem dat een beetje magie nodig heeft? Kom dan naar de heksenworkshop bij het Fête de la Nature. We gaan drankjes brouwen, spreuken verzinnen, je kunt je eigen toverstok of bezem maken. Allemaal met materialen uit de natuur om ons heen. Heksen en tovenaars van alle leeftijden zijn welkom!

Ontspan en verfris met de Wandelcoach
Last van stress? Pieker je veel? Wil je plezier in je werken meer genieten van je leven? Of wil je gewoon eens met een wandelcoach wandelen? Dat kan! Loop mee met de Wandelcoach en ervaar de voordelen van een goed gesprek in de natuur. Ontspan en verfris!
Wandelcoaches: Hilde Backus, Conny Kelly, Winand Kissels, Leonie Kroes, Agnes van Rossum en Miriam Sijtsma.

Nestkastjes voor kleine beestjes maken
Kun je een beetje met zaag, hamer en hout overweg? Of wil je dat graag leren? Help dan mee bouwen aan nestkastjes voor kleine beestjes, zoals oorwormen of een bijenhotel. Kom maar kijken en ga aan de slag!

Excursie: ‘Jouw eigen plek in de natuur’
Op zoek naar je lievelingsplek in de natuur: Een plek die jij fijn vindt en waarbij je denkt: “Oh wat mooi, daar zou ik wel willen zitten.” Bij een boom, langs het water, aan de rand van het bos, een plek in de zon, of juist beschut, net wat op dat moment bij jou past. Jij zit en kijkt om je heen. Maar kijkt de natuur ook naar jou? Meer informatie: Way of Nature

Survivallen: Wie kan vuur maken?
Survival training: Hoe cool is het om zonder lucifers vuur te kunnen maken? Leer deze middag hoe je dat kunt doen. Best nog lastig hoor, ook voor volwassenen!

Speuren, speuren, speuren
Wie kan er het beste iets zoeken en vinden in de natuur? Goed kijken in het gras, onder blaadjes… Er zijn eitjes verstopt en jij moet ze vinden.

16.45 – 17.00 uur: eindceremonie ter afsluiting
Een ceremonie is een manier om je dankbaarheid aan de natuur te tonen, en je aandacht te geven aan de natuurlijke elementen. We doen de ceremonie met iedereen die mee wil doen, en besluiten het ‘Feest van de Natuur’, door de natuur van Amelisweerd en Rhijnauwen te bedanken.

Actuele info over het programma vind je hier: Fête de la Nature amelisweerd programma 21 mei 2017

Onderstaand een impressie van Fête de la Nature 2016 met o.a. een optreden van zangeres Anna Fernhout.

Gegevens

Datum:
21 mei 2017
Evenement Categorie:

Locatie

Het Vogelnest
Rhijnauwenselaan 9a
Bunnik, Utrecht 3981 HH Nederland
Telefoon:
06 15383810
Site:
www.hetvogelnest-utrecht.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!