Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Flower Power – Topstukken uit Utrechtse collecties

31 maart 2018 - 18 augustus 2018

MOA Flower Power

MOA | Museum Oud Amelisweerd is op 16 augustus failliet verklaard, zie ook het bericht elders op deze website.
Zaterdag 18 augustus sluit MOA definitief haar deuren.

In de tentoonstelling Flower Power met bloemwerken uit Utrechtse schatkamers staat de bijzondere, intrigerende en universele relatie tussen mens en bloem centraal. MOA | Museum Oud Amelisweerd werkt hiervoor samen met musea en instellingen uit de Provincie Utrecht. Flower Power is te zien vanaf 31 maart t/m 16 september bij MOA in Bunnik.

Flower Power toont een overzicht van bloemige (kunst)werken uit vele disciplines – van schilderkunst tot keramiek en van gebruiksvoorwerpen tot mode. De bijzondere objecten uit het Utrechtse veld gaan terug tot de vroege 17e eeuw, de tijd waarin het bloemstilleven een autonoom genre in de beeldende kunst werd, gestimuleerd door een groeiende interesse in de botanica en een ontluikende liefde voor de natuur. Het populaire bloemmotief bleek in de Utrechtse collecties ruim voorhanden; van (wetenschappelijke) aquarellen, driedimensionale bloemmodellen, speelklokken met bloemmotieven, antieke vazen en servies, mode, religieuze voorwerpen tot schilderijen in vrijwel alle kunsthistorische stijlen van nationale en soms internationale allure.

MOA biedt voor deze objecten een uniek decor. In het landhuis is bloemenbehang uit vele modes en stijlen bewaard gebleven. De bruiklenen zijn afkomstig uit de collecties van het Centraal Museum, Catharijne Convent, Universiteitsmuseum Utrecht, Museum Speelklok, Spoorwegmuseum, Museum Flehite, Huis Doorn, Kasteel Amerongen, Kasteel de Haar en Slot Zuylen.

Foto: Cees van den Brink

Gegevens

Begin:
31 maart 2018
Einde:
18 augustus 2018
Evenement Categorieën:
,

Locatie

MOA | Museum Oud Amelisweerd
Koningslaan 9
Bunnik, Utrecht 3981 HD Nederland
Telefoon:
030 890 5460
Site:
www.moa.nl

Organisator

MOA | Museum Oud Amelisweerd
Telefoon:
030 8905460
Site:
www.moa.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!