Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fort bij Rijnauwen: hakken & zagen

11 maart 2017/ 10:15

Fort- bij-Rijnauwen-natuurwerkdag-2015

Het groenste & grootste fort van de nieuwe Hollandse waterlinie is Fort bij Rijnauwen. Dit is naast een culturele plek ook een natuurreservaat. De flora en fauna is erg bijzonder en uniek voor de omgeving. Om de natuur en het fort een handje te helpen voort te bestaan is er regelmatig natuuronderhoud nodig. Dit wordt door vrijwilligers en enthousiastelingen gedaan. Schrijf je ook in!

Ook dit jaar organiseert Fort bij Rijnauwen weer natuurwerkdagen op het fort. De eerste, op 11 februari, is al achter de rug en de tweede, op 11 maart, is in aantocht. Om 10:15 verzamelen wordt er verzameld bij de ingang van het fort. Deze dag is een bijzondere ervaring dichtbij de natuur! De hakken & zagen-ploeg krijgt altijd een mooie plek om te snoeien toegewezen. Een plek waar normaal geen mensen komen.

Voor wie?
Deze dag is bedoeld voor mensen die van aanpakken houden. Kleding en schoeisel moeten vies mogen worden. Alles wordt met de hand gedaan. De organisatie verzorgt verschillende soorten handschoenen, handzagen en kniptangen.

De werkzaamheden variëren van boompjes op de grond wegknippen tot in een knotwilg klimmen en daar dikke uitlopers in de kruin wegzagen.

Je beleeft de natuur en komt tot rust… mooi niet dus. Keihard werken zal je! Eenmaal begonnen zal je zien dat er een fanatisme in je zit dat je nooit eerder hebt mee gemaakt. Alle gekheid op een stokje… je geeft wat je geven kan. Ieder heeft zijn eigen niveau. Er zijn geen verplichtingen!

Aanmelden
Heb je zin gekregen om de handen uit de mouwen te steken op deze bijzondere plek? Meld je dan aan via e-mail aan Vrienden van Fort bij Rijnauwen.

Foto: Vrienden van Fort bij Rijnauwen.

Gegevens

Datum:
11 maart 2017
Tijd:
10:15
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Bunnik, Utrecht Nederland

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!