Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MOA: Nieuwjaarsduik Kromme Rijn

14 januari 2018/ 11:45 - 13:00

MOA nieuwjaarsduik 2018

MOA organiseert Nieuwjaarsduik in de Kromme Rijn

Op zondag 14 januari vindt de 15e Nieuwjaarsduik van Culturele Zondagen plaats. Terwijl de rest van Utrecht een figuurlijke duik neemt in een cultureel programma, wordt er bij MOA | Museum Oud Amelisweerd letterlijk een sprong in het water gewaagd.

De mooie locatie van het museum, direct aan de Kromme Rijn, inspireerde directeur Yvonne Ploum tot dit idee. ‘MOA is een huis van kunst in de natuur, dus zochten we voor deze Culturele Zondag een link met het landgoed. Letterlijk de Kromme Rijn in duiken leek ons een leuke manier om Utrechters ons museum én de omgeving te laten ervaren. En we voegen meteen een mooie traditie toe aan deze bijzondere plek.’

Opwarmen in hottub
Om 12:00 uur gaan de winterjassen uit en de zwembroeken aan en springt iedereen gezamenlijk de rivier in. Via een trapje komen alle dappere duikers weer comfortabel op het droge. Daar staat een grote, heerlijk warme hottub op de zwemmers te wachten, gesponsord door Campus Installatie Techniek te Barneveld.

Gratis soep en toegang tot MOA
Terwijl alle duikers rustig bijkomen met een stevige, hartverwarmende wintersoep van landgoedcafé de Veldkeuken, introduceert Yvonne Ploum het tentoonstellingsprogramma van 2018. ‘We kunnen vast verklappen dat bloemen hierin de hoofdrol spelen’, aldus Ploum. Daarnaast ontvangt iedereen die meedoet aan de Nieuwjaarsduik bij MOA een klein aandenken. Dit presentje geeft de rest van de dag gratis toegang tot de huidige tentoonstelling in het museum: Made in China.

Ook voor niet-duikers is het museum van 11:00 tot 17:00 uur te bezoeken. Deze bezoekers krijgen vandaag korting op de entree.

INFO
Nieuwjaarsduik in de Kromme Rijn
Zondag 14 januari 2018, 11:45 uur verzamelen; 12:00 uur het water in.
Deelname is gratis, inclusief erwtensoep en toegang tot het museum.
MOA zorgt voor een verwarmde kleedruimte.

Reguliere bezoekers betalen vandaag € 10,-; gratis toegang met Museumkaart.

Gegevens

Datum:
14 januari 2018
Tijd:
11:45 - 13:00
Evenement Categorieën:
,

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!