Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NLdoet: MOA doet mee!

10 maart 2018/ 11:00 - 17:00

MOA Museum Oud Amelisweerd

Het Oranje Fonds organiseert begin maart 2018 weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. MOA doet op 10 maart mee! Lijkt het u leuk om een bijdrage te leveren aan Museum Oud Amelisweerd als vrijwilliger? U bent van harte welkom om ons team te komen versterken! We nodigen u graag uit op zaterdag 10 maart tijdens een inspirerend programma tussen 11-17 uur. Kom langs en ervaar hoe leuk vrijwilligerswerk bij Museum Oud Amelisweerd in Bunnik is.

MOA is een huis van kunst in de natuur en is gelegen in het hart van landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen, op een steenworp afstand van Utrecht. Het eind achttiende-eeuwse landhuis waarin MOA is gevestigd, werd bijna 250 jaar geleden gebouwd door Gerard Godard baron Taets van Amerongen en was ooit het buitenverblijf van koning Lodewijk Napoleon. Vandaag de dag behoort het tot de top-100 van Rijksmonumenten.

MOA werkt op dit moment met een team van ca. 50 enthousiaste vrijwilligers die op verschillende manieren verbonden zijn aan het museum: als rondleider, winkelmedewerker, gastheer/gastvrouw, medewerker documentatie, onderhoud van het gebouw of PR voor de activiteiten van het museum. De charme van de locatie en de prachtige omgeving maken het mede tot een inspirerende plek.

Omdat het huis nooit intensief bewoond is geweest, zijn veel oorspronkelijke elementen bewaard gebleven. Een beroemd voorbeeld is het unieke Chinese behang dat de salons op de bel-etage siert. MOA beheert een collectie werken van kunstenaar Armando en biedt halfjaarlijks wisselende tentoonstellingen waarin huis, behang en spraakmakende kunst met elkaar worden verbonden.

Zaterdag 10 maart is een uitgelezen kans om onze locatie te komen bewonderen en van vrijwilligers te horen waarom zij nou juist op deze plek werkzaam zijn. MOA biedt deze dag een boeiend programma aan tussen 11-17 uur met o.a. rondleidingen en geeft u een blik achter de schermen om een goede indruk over het dagelijks reilen en zeilen in een museum te krijgen. We begroeten u graag op 10 maart in Bunnik!

Gegevens

Datum:
10 maart 2018
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

MOA | Museum Oud Amelisweerd
Koningslaan 9
Bunnik, Utrecht 3981 HD Nederland
Telefoon:
030 890 5460
Site:
www.moa.nl

Organisator

MOA | Museum Oud Amelisweerd
Telefoon:
030 8905460
Site:
www.moa.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!