Hollandse Indianen

In de aanloop naar het uitbrengen van de Amelisweerd Agenda 2017 ben ik bij de bedrijven en organisaties die op de landgoederen actief zijn veel leuke mensen tegengekomen. Een van die leuke mensen is Marieke Koesveld, die voor haar workshop ademcoaching op de historische moestuin van De Volle Grond een mooi stekkie gevonden heeft waar jij even helemaal tot rust kan komen.

Ademcoaching

Onder de naam Hollandse Indianen biedt Marieke hier verschillende workshops aan, gericht op jouw persoonlijke groei en je gezondheid. Zo kun je elke week bij Marieke terecht voor de ademcoaching sessie KOM OP ADEM en ontdek je wat goed ademen voor jou kan doen.

Deze week kun je zelf kennismaken met Marieke én met haar bijzondere talent als ademcoach. Marieke is namelijk de gastblogger van deze week en vertelt wat je kan verwachten van haar workshop ademcoaching.

‘ADEMEN OP DE AUTOMATISCHE PILOOT?’

Ik kan er nog verbaasd over zijn. Oprecht verbaasd dat ik, en ik denk jij ook, het overgrote deel van mijn leven op de automatische piloot adem. En niemand die even zegt: ‘hé, als je nou simpele ademoefeningen doet, kan je makkelijker tot rust komen als je zenuwachtig bent. En o ja, beter met je irritaties en verdriet omgaan.’ Waarom zegt niemand dat even als je klein bent? Of al groot.

Amerikaanse yogadocent Max Strom
Gelukkig kom ik daar na 30 jaar zelf achter. De Amerikaanse yogadocent, schrijver en spreker Max Strom opende mijn onwetende ogen. Max is een grote, vriendelijke man die met weinig woorden precies raak schiet. Hij leert mensen over de hele wereld dat de adem jezelf en je relaties heelt; ‘Wanneer je goed leert ademhalen, zul je zo nu en dan tranen voelen opwellen. Dat is het gevolg van opgeslagen verdriet dat je al jaren vasthoudt’.

Nou daar heeft hij een punt. Of eigenlijk heeft hij heel veel punten. Ik heb (dankzij ademtechnieken uit de yogaleer, tai chi, mijn opleiding tot adem coaching en trainer van de Bridgeman Ademmethode en meer) gelukkig geleerd wat bewust ademen oplevert. Meer rust, kracht, focus. Goed slapen, emoties niet allemaal stallen in je lijf, maar regelmatig een adem-schoonmaak houden. De adem helpt ook fantastisch bij paniek, hyperventilatie en spijsverteringsklachten. De adem geneest, zonder bijwerkingen van chemische gekkigheid.

De geïllustreerde oefening ‘Lentesneeuw’ voor jou
Heb je tijdens het lezen op je eigen ademhaling gelet? Enig idee, waar je in je lichaam je adem vooral voelt? En hoe vaak, in welk tempo? Het zegt ontzettend veel over hoe je je op dit moment voelt en hoe druk het in je hoofd is.

Vanaf nu kan je dit positief beïnvloeden. De geweldig geïllustreerde oefening ‘Lentesneeuw’ is voor iedereen. Ik mix voor deze parel ademtechnieken van dit moment met die van duizenden jaren oud. Je zal merken dat je kalmeert, je hartgebied opent, je hoofd helder wordt. En door het tellen van de ademhalingen, richt je je nadien ook makkelijker op één punt of opdracht. Ademoefeningen zijn vooral nuttig als je het gewoon lekker gaat doen, dus veel plezier! En spread the news, zodat later niemand meer oprecht verbaasd is dat hij/zij nooit eens getipt is over de kracht van de adem…

 

 

Speciaal voor Hollandse Indianen heeft Irms van Irmsblog de oefening ‘Lentesneeuw’ getekend, zodat jij precies kan zien hoe je deze oefening gewoon zelf kan doen!
Download nu gratis de geïllustreerde ademoefening ‘Lentesneeuw’!

Vul hieronder je naam en je e-mailadres in en klik op de button.
Je ontvangt dan een e-mail met een download-link waarmee je gratis de geïllustreerde ademoefening ‘Lentesneeuw’ als pdf kunt downloaden.

Print de pdf uit en hang ‘m bijvoorbeeld in de buurt van je werkplek, zodat je ‘m bij de hand hebt als het nodig is.

[lab_subscriber_download_form download_id=4]
Meer workshops
Naast de wekelijkse KOM OP ADEM workshops organiseert Marieke een aantal keer per jaar een ‘RE:SET jezelf’ workshop. In deze ademcoaching workshop leer je goed gebruik te maken van je adem en ga je aan de slag met je creativiteit om zo meer over jezelf te weten te komen. Ondertussen kom je tot rust en kun je volop genieten van wat de natuur op deze bijzondere plek je te bieden heeft.

Hollandse Indianen helpt niet alleen jou als individu, maar biedt ook mogelijkheden om met je team aan de slag te gaan. Ook bij deze sessies staan adem, natuur en eenvoud centraal.

Meer informatie over het aanbod van Hollandse Indianen vind je op www.hollandseindianen.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!