HKU Fine Art: The Shade of Roots

Landhuis Oud Amelisweerd – Beeldenlaanexpositie21 juni t/m 29 september 2024

Deze zomer presenteert de Hogeschool voor de Kunsten (HKU), opleiding Fine Arts, voor het derde jaar een hedendaagse beeldenlaan op Landgoed Amelisweerd. De materialen die daar te vinden zijn vormen het uitgangspunt voor deze buitenexpositie genaamd The Shade of Roots.

Kunnen bomen en planten met elkaar communiceren? Wordt er onder de grond ook informatie uitgewisseld? Bestaat het Wood Wide Web? En wat is het effect van die onderaardse communicatie bovengronds? Hebben mensen ooit de taal van de natuur kunnen verstaan? Of zijn we die verbintenis, ironisch genoeg, door de evolutie verloren? Zijn we onze wortels vergeten? Door klimaatverandering en de effecten van ons handelen op de natuur komen wij mensen, die vooral bovengronds leven, hierover steeds meer te weten. De vraag is wat gaan we doen met die kennis. In de expositie The Shade of Roots onderzoeken 14 tweedejaars studenten van HKU Fine Art die verhoudingen, door met gerecyclede materialen uit de directe omgeving van Landhuis Oud Amelisweerd werken te maken.

Lees meer over deze buitenexpostie op de website van Landhuis Oud Amelisweerd

Outdoor Exhibition HKU Shade of Roots
Landhuis Oud Amelisweerd & Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Stichting Landhuis Oud Amelisweerd biedt een podium aan makers en culturele instellingen uit Utrecht. Hogeschool voor de Kunsten is een vaste samenwerkingspartner; in 2021 presenteerde HKU Fashion Design de afstudeerexpositie Class of 2021 in Landhuis Oud Amelisweerd. In 2022 presenteerden studenten de buitenexpositie Recycling the Image en in 2023 Growing Structures. The Shade of Roots is de derde editie van de reeks buitententoonstellingen in samenwerking met HKU.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!