In oktober start een korte basiscursus ‘Paddenstoelen van Amelisweerd, Fort bij Vechten en Fort bij Rijnauwen’. Deze unieke cursus wordt georganiseerd door de Vrienden van Amelisweerd, Fort bij Vechten en Vrienden van Fort bij Rijnauwen.
Kenmerkend voor deze cursus is dat de praktijk voorop staat. De meeste tijd brengen we dan ook buiten door. Voorkennis is niet vereist, enthousiasme des te meer.

Lezing en excursies

Peter-Jan Keizer

Peter-Jan Keizer

Drie excursies geven elk aandacht aan de belangrijkste soorten van Amelisweerd, Fort bij Vechten en Fort bij Rijnauwen. De cursus start met een inleidende lezing op Fort bij Rijnauwen. Tijdens de drie excursies wordt in kleine groepen gewerkt, zodat er voldoende tijd en ruimte ontstaat voor waarnemingen, uitwisseling en vragen van de cursisten. Tevens wordt per excursie een excursielijst van de gevonden paddenstoelen bijgehouden.

De cursus wordt gegeven door Peter-Jan Keizer, die tijdens de excursies wordt ondersteund door deskundige paddenstoelenkenners van de Nederlandse Mycologische Vereniging.

Bioloog Peter-Jan is een topspecialist, heeft ervaring met paddenstoelencursussen en is bekend met de gebieden in de landgoederengordel langs de Kromme Rijn.