‘Draden van ons Nederlandse slavernijverleden’

Landhuis Oud Amelisweerd Cultuurhistorie

Werk jij mee aan het monumentale wandkleed in Landhuis Oud Amelisweerd? Meld je aan!

Vanaf 21 juni t/m 27 oktober 2024 dient Landhuis Oud Amelisweerd als maakplek voor een deel van het wandkleed uit het project ‘Draden van ons Nederlandse Slavernijverleden’. Het monumentale wandkleed borduurt voort op het succesvolle project van Stichting Groninger Kerken uit 2022.

Landhuis Oud Amelisweerd is een van de plekken in de Provincie Utrecht waar er gezamenlijk aan een deel van het wandkleed gewerkt wordt. Als het wandkleed klaar is, wordt het geëxposeerd en opgenomen in de collectie van Centraal Museum Utrecht. In de provincie Utrecht heeft illustrator Munir de Vries de opdracht gekregen het ontwerp voor het wandkleed te maken. De Vries is in 2015 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, afdeling Illustratie.

Het maakproces zelf is minstens zo belangrijk als het indrukwekkende, artistieke eindresultaat van de monumentale wandkleden. Het samen vervaardigen van een historisch geladen werk en dat vervolgens presenteren aan de buitenwereld levert immers reflectie, dialoog en bewustwording op. Zo raken verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden en ontstaat er nieuw, gezamenlijk cultureel erfgoed, waarin onze herinneringen neerslaan.

Doe mee!
Landhuis Oud Amelisweerd nodigt je uit om deel te nemen aan dit bijzondere project, als vrijwilliger, bezoeker of door anderen uit je netwerk te betrekken. Iedereen is welkom om aan het wandkleed te werken. In onze historische keuken kun je in de periode van 21 juni tot 27 oktober 2024 op vrijdagen van 11:00 tot 15:00 uur en op zaterdagen van 12:00 tot 16:00 uur mee helpen. Geef aan wanneer en hoe laat je komt door te mailen naar contact@landhuisoudamelisweerd.nl

Wat wordt er van je verwacht?

  • Interesse om met textiele technieken te werken.
  • Ervaring verwelkomen we maar is niet noodzakelijk.
  • Enthousiasme om samen dit project te realiseren.
  • Nauwkeurig werken.

Lees meer over dit bijzondere project op de website van Landhuis Oud Amelisweerd.

Wandkleed slavernijverleden Landhuis Oud Amelisweerd
Wandkleed slavernijverleden Landhuis Oud Amelisweerd
Wandkleed slavernijverleden Landhuis Oud Amelisweerd
Wandkleed slavernijverleden Landhuis Oud Amelisweerd
Wandkleed slavernijverleden Landhuis Oud Amelisweerd
Logo amelisweerd info april 2024

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!