Boek Bea Groen:

Amelisweerd & Rhijnauwen | Wandelen en verkennen van heden en verleden

De in januari 2017 overleden Bea Groen was een sociaal geograaf met veel belangstelling voor natuur en geschiedenis. Als kind kwam zij al op de landgoederen om daar te picknicken en op latere leeftijd genoot Bea nog steeds van het eeuwenoude landschap met rivier, bossen en weilanden. Met dit boek beoogde zij te laten zien wat er in de schatkist zit, die Amelisweerd en Rhijanuwen bevatten. Haar voornaamste doel was het belang van de landgoederen te benadrukken en te werken aan hun behoud. Bea was een ware ’Vriend van Amelisweerd’.

Vrienden van Amelisweerd
Het boek dat Bea Groen heeft geschreven, samengesteld en vormgegeven is een informatieve gids voor iedereen die meer wil weten over de natuur en de geschiedenis op de landgoederen. Lees ook het artikel hiernaast, afkomstig uit De Nieuwsbode van 2015.

Het boek, een complete gids voor de bezoeker van Amelisweerd & Rhijnauwen, rijkelijk voorzien van foto’s en illustraties, is nu verkrijgbaar via deze website.
Geheel in de geest van het doel dat Bea nastreefde, komt de opbrengst van de verkoop van het boek ten goede aan de Vrienden van Amelisweerd, die doorgaan met de strijd voor het behoud en een respectvol beheer van de landgoederen.
Het boek is nu hier verkrijgbaar voor € 19,95, + € 4,00 verzendkosten.

Bestellen
Het boek meteen bestellen?
Maak dan € 23,95 over op IBAN-rekeningnummer NL21INGB0004056570 t.n.v. penningmeester van Aktie Amelisweerd te Utrecht.
Vermeld bij de omschrijving ‘Boek Bea Groen’ en je eigen adresgegevens, zodat we je, na betaling, het boek zo snel mogelijk naar je op kunnen sturen.

Inhoudsopgave

 1. Historische schets van rivierenlandschap naar bijzondere landgoederen
 2. Nieuw Amelisweerd
 3. Oud Amelisweerd
 4. Rhijnauwen
 5. De buitenplekken
 6. Flora en fauna
 7. Het beheer van de landgoederen
 8. Verblijven op de landgoederen
 9. Wandelroutes

  Het boek gaat vergezeld van een cultuurhistorische kaart.

Artikel De Nieuwsbode 2105

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!