Fotografieworkshop Anders kijken

Mindful en creatief fotograferen, eenvoudig met je mobiel

Kijk voor de meest recente en uitgebreide informatie, data en aanmelden op:
Remke Spijkers workshops

Fotograaf en Amelisweerd-liefhebber Remke Spijkers geeft workshops fotograferen op Amelisweerd.
Remke’s training verbetert je fotografie en kan daarnaast – zonder dat deze daar expliciet op gericht is – ook waardevolle inzichten geven in leven en werk.

De mens achter de camera is belangrijker dan de camera zelf. De basis van een krachtige foto wordt gelegd door ruimte in je hoofd te creëren, naar je lijf te gaan en met aandacht en geduld in het hier en nu te zijn. Op een plek waar je eerst dacht dat er niks was, blijkt veel inspiratie, mogelijkheden en schoonheid te zijn.

De workshop begint met lichaamsoefeningen om van je hoofd / gedachten weer meer in contact te komen met je lijf. Ook doen we oefeningen om de zintuigen wakker te maken. Na deze oefeningen hebben we meer aandacht en waarnemingsvermogen en gaan we aan de slag met fotograferen. Je krijgt veel praktische oefeningen en tips aangereikt waarmee je direct betere foto’s leert maken. Je oefent o.a. met focus leggen, compositie, standpunt, scherpte / onscherpte, dieptewerking, lichtval en timing.

De workshop gaat NIET over technische instellingen, knopjes en apps.

Doordat je met een eenvoudige camera werkt en bovendien in de automaat, word je niet afgeleid door allerlei technische zaken; geen hersengekraak! Je kunt gewoon lekker bezig zijn met kijken en fotograferen.

Foto’s: Remke Spijkers

Remke Spijkers foto workshop Amelisweerd

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!