Hoewel Fort Vechten niet op de landgoederen ligt, maakt het wel deel uit van de Kromme Rijnstreek tussen Utrecht en Bunnik en is het absoluut een bezoekje waard. Sterker nog, combineer een bezoek aan het in het fort gevestigde Waterliniemuseum met een wandeling over de landgoederen en je weet zeker dat je heerlijk dagje uit bent. En in de buurt vind je genoeg plekken voor een lekker hapje eten.

In het Waterliniemuseum kom je in een interactieve ontdekkingstocht van alles te weten over de Hollandse Waterlinie en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waar Fort Vechten onderdeel van uitmaakt. Een waterlinie is een uniek en typisch Nederlands verdedigingssysteem, waarbij de verdediger gebruik maakt van aaneengesloten onder water gezette polders. Zo’n modderige waterbarrière tot kniehoogte was een geduchte hindernis voor de vijand. Het zware geschut zakte weg in sloten en greppels en het water was te ondiep om te bevaren.

In het museum valt van alles te beleven. Je kunt in het museum met een virtual reality-bril een parachutesprong over de waterlinie maken en zien wat nog nooit iemand heeft gezien; de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet!

Kijk op de website van het Waterliniemuseum voor meer informatie.

Kijk op website van Fort bij Vechten om te zien wat je nog meer kan doen op feest- en evenementenlocatie Fort bij Vechten.

Kijk op Amelisweerd Agenda welk openbaar evenement er binnenkort plaatsvindt op Fort bij Vechten.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!