De boerderij
Boerderij De Zonnewijzer is een kleinschalige en oude monumentale boerderij vlakbij Utrecht op de prachtige landgoederen van Amelisweerd & Rhijnauwen. De boerderij was, samen met de moestuinen en boomgaarden, onderdeel van de voedselvoorziening voor de bezitters en bewoners van de landgoederen. De verschillende gebouwen van boerderij De Zonnewijzer, namelijk het voorhuis, bakhuis en twee oude grupstallen, zijn monumentale gebouwen en bestaan al zo’n 250 jaar.

Beleef het ritme van de boer
Boerderij De Zonnewijzer wordt gerund door boer Ko en boerin Miranda. Op de boerderij vind je zo’n 75 zwart­bonte koeien en ook nog eens 45 kalveren. Daarnaast nog twee shetlanders, die van hun oude dag genieten in de boomgaard, de dwerggeitjes, die je verwelkomen bij de oprit, op het erf rondscharrelende kippen, twee poezen en een hond. Naast de zorg voor de dieren en het produceren van melk, stellen de boer en boerin de boerderij graag open voor het publiek. Bijvoorbeeld tijdens een Zonnige Zondag of tijdens een feestje of bijeenkomst in de Oude Stal.

Zonnige Zondag
Op Zonnige Zondag, (bijna) elke laatste zondag van de maand, zet boerderij De Zonnewijzer de deuren open. Iedereen, van jong tot oud, is dan welkom om de boerderij van dichtbij te bekijken. Ko en Miranda vertellen graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding komt je veel te weten over het melken en de koeien. Vooral voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Want zij mogen actief aan het boerenleven meedoen! Ze kunnen de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, knuffelen met een kalfje en nog veel meer… Spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé. Gegarandeerd dat het een middag wordt om nooit meer te vergeten!
Kijk voor de actuele data van de Zonnige Zondagen bij de evenementenkalender.

Feestje
Een van de voormalige grupstallen is tegenwoordig in gebruik als feestlocatie en is prima geschikt voor familiefeestjes, kinderfeestjes of bedrijfsuitjes. Kijk voor meer informatie en boekingen op de website van boerderij De Zonnewijzer.

Boerderijproducten
Tijdens de open boerderijmiddag worden er scharreleitjes van de kippen en van de kippenboer om de hoek verkocht, is de overheerlijke Amelisweerd­-honing van de imkers te koop en natuurlijk rauwe melk van de eigen koeien van de boerderij,

Contact
Boerderij de Zonnewijzer
Koningslaan 15
3981 HD Bunnik
tel. Mobiel 06 -12 43 52 19
e-mail: meevanleeuwen@hotmail.com
www.boerderijdezonnewijzer.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!