Het fort bij Rijnauwen is het grootste groenste fort van de nieuwe Hollandse waterlinie. Dit is naast een culturele plek ook een natuurreservaat. De flora en fauna is bijzonder en uniek voor de omgeving.

■ Fort bij Rijnauwen is een Staatsbosbeheer fort en herbergt een unieke natuur. Laat je elk seizoen verrassen door de schoonheid van de natuur opdat moment.
■ Het fort komt pas echt tot leven wanneer je de verhalen van een gids hoort. Loop mee over, onder en in het fort. Kortom boek snel een rondleiding.
■ Fort bij Rijnauwen maakte ooit deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort is gebouwd tussen 1868 en 1871 waarna er eind 19e eeuw nog de laatste aanpassingen plaats vonden.

Fort bij Rijnauwen is in bezit van Staatsbosbeheer. Samen met de Vrienden van Fort bij Rijnauwen zorgt Staatsbosbeheer voor het in stand houden en bevorderen van de cultuurhistorische- en natuurwaarden van het fort en haar omgeving.

Activiteiten
Vanaf 1 april tot 1 oktober rondleiding met de boswachter van Staatsbosbeheer. Iedere woensdag om 10.30 uur, zaterdag om 13.30 uur en zondag om 10.30 en om 13.30 uur.
Groepsrondleidingen reserveren via VVV Utrecht, tel. 030 2360020 / 0900 1288732.

Contact
Fort bij Rijnauwen
Vossegatsedijk 3-5
Bunnik
tel. 06 53402296 (Maeike)
e-mail: info@fortbijrijnauwen.nl

Kijk voor aanvullende informatie op een van de volgend websites:
www.fortbijrijnauwen.nl
www.staatsbosbeheer.nl/fortbijrijnauwen
www.staatsbosbeheer.nl/forten

Informatie over andere activiteiten op het fort vind je in de agenda.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!