Landgoedrecepten

Lekkere recepten met ingrediënten afkomstig van de landgoederen

Landgoedrecepten van Amelisweerd & Rhijnauwen

Je bent ze hier op de website al wel tegengekomen: de geïllustreerde recepten van Irms. Vanaf nu verzamelen we die recepten op deze pagina van Amelisweerd Agenda en kun je regelmatig een nieuw moestuinrecept verwachten.

Irma, die als illustrator en vormgever werkt onder de naam Irms en haar eigen blog heeft  – Irmsblog – heeft voor de gedrukte Amelisweerd Agenda 2017 alle illustraties gemaakt en ook op deze website ie je veel van haar werk terug. Een vruchtbare samenwerking dus die ons al veel plezier en voordeel heeft opgeleverd.

Naast illustreren en vormgeven heeft Irma nog een passie: koken. En dan het liefst koken met eerlijke ingrediënten, zo weinig mogelijk uit een pakje en zoveel mogelijk met verse producten uit de omgeving. Die drie passies combineert Irma in haar geïllustreerde recepten: eenvoudige recepten met eerlijke ingrediënten die op een aantrekkelijke manier in beeld gebracht worden.

Onderstaand een aantal recepten die je gratis kunt downloaden, er komt regelmatig een nieuwe bij. Meer recepten op Irmsblog.
Heb je een eigen bedrijf en ben je misschien wel op zoek naar een bijzonder cadeautje voor je klanten of gasten? Kijk dan eens bij de giveaways op de website van Irmsblog, daar vind je een een mooi aanbod relatiegeschenken!

Landgoedrecept: kersenclafoutis

Landgoedrecept: kersenclafoutis

Landgoedrecept kersenclafoutisHet is weer kersentijd! In een bocht van de Kromme Rijn ligt de prachtige kersenboomgaard De Knapschinkel. Amelisweerd agenda heeft een speciale wandelroute samengesteld die je naar deze kersenboomgaard leidt: Rondje kersen op...

Amelisweerd Agenda tipt:

De groente- en fruitopbrengst van de tuinderijen op Amelisweerd is vaak de inspiratie voor de moestuinrecepten van Irms. De kans bestaat dat je zelf ook een groentetas van De Volle Grond of Amelis’Hof hebt en zo de seizoenen mee beleeft.

Maar misschien heb je zelf ook wel een stukje grond beschikbaar waar je je eigen groente en fruit kunt verbouwen. In je eigen tuin of op een volkstuintje bij je in de buurt. Niets leuker om dan zelf met een moestuin aan de slag te gaan.

Voor deze ‘thuistuinder’ heeft Amelisweerd Agenda een goede tip. Het magazine De Tuin op Tafel staat boordevol praktische tips over groente, fruit en kruiden. Het magazine geeft antwoord op vragen als: hoe kweek je spruitjes? Hoe bescherm je je oogst tegen wortelvlieg? Wanneer zaai je sla en hoe zie je dat de pompoenen oogstrijp zijn? Verder biedt het allerlei recepten voor makkelijke en creatieve maaltijden en staan er verhalen in over medetuiniers, van professionele kwekers tot urban gardeners.

Interesse in een abonnement? Kijk dan snel op de website van De Tuin op Tafel.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!