Landhuis Oud Amelisweerd weer open voor publiek

Na een erg stille periode waarin achter de schermen druk gezocht werd naar een manier om Landhuis Oud Amelisweerd weer open te stellen voor publiek, is het op 19 augustus dan zo ver.

Stadsherstel Utrecht is als nieuwe erfpachter de komende tien jaar verantwoordelijk voor het onderhoud, beheer en exploitatie van het monumentale pand. Stadsherstel Utrecht gaat samenwerken met Utrechtse culturele instellingen, zoals de Hogeschool voor de Kunsten en het Centraal Museum om een voor bezoekers interessant programma samen te stellen dat uitnodigt voor een bezoek aan het historische landhuis.
Als directeur is Lotte Walrave aangesteld, in Utrecht niet onbekend en bijvoorbeeld lange tijd betrokken geweest bij de creatieve broedplaats Vechtclub XL in de Merwedekanaalzone. In de Nuk een interview van Maurice Hengeveld met de kersverse directeur Lotte Walrave over haar plannen: interview Lotte Walrave.

Landhuis Oud Amelisweerd open vanaf 19 augustus
Landhuis Oud Amelisweerd is vanaf 19 augustus iedere donderdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Onze vrijwilligers staan dan klaar om bezoekers rond te leiden en meer te vertellen over de rijke geschiedenis van het Landhuis en het prachtige behang. HKU trapt op 19 augustus dus af met de spectaculaire openingstentoonstelling en het Centraal Museum Utrecht neemt vanaf het voorjaar 2022 de taak op zich om op de eerste verdieping van het Landhuis twee solotentoonstellingen per jaar te organiseren met steun van de Hartwig Art Foundation. Het programma zal zich richten op gerenommeerde, levende Nederlandse kunstenaars die hun sporen hebben verdiend in Nederland en daarbuiten. Komend najaar zal Landhuis Oud Amelisweerd in samenwerking met Centraal Museum naar buiten treden met meer details en zullen de namen van de kunstenaars die in 2022 aan bod komen bekend worden gemaakt.

Lees meer over het programma van Landhuis Nieuw Amelisweerd op de website van Landhuis Oud Amelisweerd.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!