Foto: Olivier Beens

Parkeren op de landgoederen? Kom liever met de fiets!

Parkeren op de landgoederen

Is (een combinatie van) reizen per openbaar vervoer, per fiets of te voet geen optie voor je, dan kun je er natuurlijk toch voor kiezen om met de auto te komen. Voor de bezoekers van de landgoederen die per auto komen zijn drie parkeerterreinen aangelegd.

P1

P1 ligt aan het begin van de toegangsweg (Koningslaan) naar Oud Amelisweerd, meteen rechts als je vanaf de N 411 (de provinciale weg tussen Utrecht en Bunnik) komt. Hier heb je ruim de gelegenheid om je auto te parkeren. Via de oprijlaan loop je naar huis Amelisweerd (Pop-up MOA) en het bijbehorende koetshuis waar restaurant de Veldkeuken gevestigd is. Vanaf daar heb je toegang tot de landgoederen.

P2

P2 ligt vlak voor de brug over de Kromme Rijn ter hoogte van Huis Rhijnauwen (Stayokay). Vanaf de N 411 (de provinciale weg tussen Utrecht en Bunnik) sla je de Rhijnauwenselaan in en rij je door totdat je aan je linkerhand het parkeerterrein ziet. Het aantal parkeerplekken op dit parkeerterrein is beperkt. Via het voorplein van Huis Rhijnauwen en het poortgebouw kom je op de landgoederen.

P3

P3 ligt bij Theehuis Rhijnauwen, oftewel het pannenkoekenhuis, en is vooral bedoeld voor de bezoekers van het pannenkoekenhuis. Vanaf de N 411 (de provinciale weg tussen Utrecht en Bunnik) sla je de Rhijnauwenselaan in je rijdt over de brug en door de poort en slaat aan het eind rechtsaf. Je volgt de weg met de bocht mee tot aan de inrit van het parkeerterrein. Omdat deze route door de smalle poort van het portgebouw gaat, waar ook veel wandelaars en fietsers passeren, raden wij je aan om op een van de andere parkeerterreinen te parkeren en de rest van de route te voet af te leggen. File rijden op de landgoederen draagt niet echt bij aan het gevoel van ontspanning waar iedereen naar op zoek is.

Parkeerplaatsen De Uithof (Utrecht Science Park)

Je kunt je auto ook parkeren op een van de parkeerplaatsen op De Uithof, dat tegenwoordig gepromoot wordt als Utrecht Science Park. Vanaf de parkeerplaats op de Bolognelaan loop je zo naar de landgoederen.

Pas op je spullen!

Voor alle parkeerterreinen geldt: laat geen waardevolle spullen in je auto achter, al helemaal niet in het zicht. Geregeld wordt er in auto’s ingebroken.

Plattegrond

Kijk waar de verschillende parkeerplaatsen zich bevinden en hoe je je weg op de landgoederen vindt: download de gratis pattegrond.

[lab_subscriber_download_form download_id=1]

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!