Boerenkool op z’n Afrikaans

Ook al is het winter, toch kan er groente geoogst worden uit de moestuin. De allerlaatste boerenkool kan nu van het land. Lekker genieten van deze échte wintergroente. En dit keer even geen stamppot maken, zoals met de winterpostelein, maar een vegetarische bonenschotel. Geïnspireerd op de Afrikaanse keuken: lekker pittig door de gember en de rode peper, lekker voedzaam op een koude dag met de verschillende bonen. Het is een schotel die een beetje zon en warmte brengt op een koude en grijze Hollandse winterdag. Bovendien heel makkelijk en snel te bereiden, het schoonmaken en snijden van de boerenkool kost nog de meeste tijd.

Wachten op de lente

In de moestuin valt nauwelijks nog iets te oogsten, maar er worden al wel de eerste voorbereidingen voor het voorjaar gedaan. Maar nu is het nog de zwarte grond, die voorbereid wordt voor de nieuwe plantjes in maart. Kan jij ook niet wachten op dat eerste frisse groen, wat dan weer te zien zal zijn? Wat ga jij zaaien en planten het komende seizoen? Op welke lente groente verheug jij je nu al? En welke lekkere recepten ga je daar mee maken?

In de rechterkolom onderin vind je de download van het geïllustreerde recept van Irms voor deze Afrikaanse boerenkoolschotel.
En ben je niet alleen kookfan, maar ook moestuinfan, kijk dan even helemaal onderaan de pagina voor een moestuintip!

 

[lab_subscriber_download_form download_id=18]

Amelisweerd Agenda tipt:

De groente- en fruitopbrengst van de tuinderijen op Amelisweerd is vaak de inspiratie voor de moestuinrecepten van Irms. De kans bestaat dat je zelf ook een groentetas van De Volle Grond of Amelis’Hof hebt en zo de seizoenen mee beleeft.

Maar misschien heb je zelf ook wel een stukje grond beschikbaar waar je je eigen groente en fruit kunt verbouwen. In je eigen tuin of op een volkstuintje bij je in de buurt. Niets leuker om dan zelf met een moestuin aan de slag te gaan.

Voor deze ’thuistuinder’ heeft Amelisweerd Agenda een goede tip. Het magazine De Tuin op Tafel staat boordevol praktische tips over groente, fruit en kruiden. Het magazine geeft antwoord op vragen als: hoe kweek je spruitjes? Hoe bescherm je je oogst tegen wortelvlieg? Wanneer zaai je sla en hoe zie je dat de pompoenen oogstrijp zijn? Verder biedt het allerlei recepten voor makkelijke en creatieve maaltijden en staan er verhalen in over medetuiniers, van professionele kwekers tot urban gardeners.

Interesse in een abonnement? Kijk dan snel op de website van De Tuin op Tafel.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!