Landgoedrecept: lentesalade met radijsjes en makreel

Het moestuinseizoen is van start gegaan! Sinds een paar weken staat de groentetas van tuinderij De Volle Grond weer voor ons klaar en laten we ons verrassen door wat het land heeft opgebracht. De inhoud van de groentetas heeft mij geïnspireerd om deze frisse lentesalade te bedenken en te illustreren.

Lentegroenten

In deze lentesalade zitten groenten die je nog eens een extra lentegevoel geven. Lekker fris, groen, pittig en knapperig. Daar heb je toch zin in! De bieslook staat bij mij al volop in de tuin. En op de moestuin worden de sla en de radijsjes al weer geoogst, dus die kunnen zo de salade in. Ik verheug me er nu al op. Door deze lentegroenten te combineren met makreel en een eitje is het een echte maaltijdsalade. Makreel is ook nog eens een supergezonde vette vis, zo start je de lente zeker goed.

Wandelen op de landgoederen

Het was wel even afzien, de afgelopen maanden waarin we alles moesten doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De wandelingen op de landgoederen voeren mij meestal over het jaagpad, maar dat was nu vanwege de maatregelen rondom corona afgesloten. Inmiddels zijn de regels weer wat versoepeld en is het jaagpad weer geopend voor publiek. En dat is precies het goede moment, want de kersenboomgaard die via het jaagpad toegankelijk is hangt bomvol heerlijke kersen. Goede reden dus om een bezoekje te brengen aan de landgoederen en en passant een bezoekje te brengen aan de kersenboomgaard om een pondje kersen te scoren. Met de wandelroute Rondje Kersen weet je zeker dat je deze mooie plek weet te vinden!

Support your locals

De meest lekkerste groente is natuurlijk de meest verse groente. Helemaal leuk als jouw groente in jouw directe omgeving geoogst is. Op en rond de landgoederen zijn een aantal moestuinen en winkels gevestigd waar je terecht kan voor verse (biologisch geteelde) groente en fruit. Grote kans dat daar nu ook sla en radijsjes in de schappen liggen. Kijk hier voor een overzicht van lokale ondernemers: Landgoedproducten: support your locals.

lentesalade-irms-illustratie
lentesalade-recept-irmsblog
radijs-bieslook-irms-illustratie

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!