Jaagpad open: wandelen maar!

Goed nieuws! Het jaagpad langs de Kromme Rijn is per 3 juni weer opengesteld voor publiek, zo is besloten door veiligheidsregio Utrecht. De openstelling geldt voor het het gehele jaagpad van Wijk bij Duurstede tot aan Utrecht, maar is voor bezoekers van Amelisweerd & Rhijnauwen vooral van belang voor het deel op en langs de landgoederen.

Het betekent ook dat de wandelroutes van Amelisweerd Agenda weer zonder voorbehoud gelopen kunnen worden. En een van de leukste op dit moment is natuurlijk het Rondje Kersen, de route die je in deze kersentijd via het jaagpad langs kersenboomgaard de Knapschinkel leidt. Je kunt niet alleen de wandelroute als pdf downloaden, in de deze blog lees je ook over de geschiedenis van de kers in de Kromme Rijnstreek en krijg je bovendien het recept voor een clafoutis (kersentaartje) cadeau. Snel dus de wandelschoenen aan en op pad om tijdens een mooie wandeling ook even dat pondje kersen te scoren!*

Hou je bij je wandeling wel aan de regels van de overheid zoals die nu vanwege corona gelden. Hou dus in ieder geval 1,5 meter afstand en geef elkaar voldoende ruimte om te passeren.
Lees hier nog wat tips voor je wandeling: wandelen tijdens corona.

Veel plezier tijdens je bezoek aan de landgoederen!

*De ingang van De Knapschinkel via het jaagpad langs de Kromme Rijn is niet altijd geopend. Wil je kersen kopen, dan kan dat in ieder geval via de ingang aan de Koningsweg/N411.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!