Amelisweerd & Rhijnauwen: kies een rustig moment

Hoewel wandelen een prima manier is om ervoor te zorgen dat je ook in deze tijd van corona voldoende beweging krijgt, is het verstandig om je even af te vragen wat een goed moment is om naar Amelisweerd & Rhijnauwen te komen. In het weekend kan het met name rond de ‘publiekstrekkers’ flink druk zijn, op de soms smalle bospaden wordt het dan soms moeilijk de voorgeschreven minimale afstand van 1,5 meter tot anderen aan te houden.

Gelukkig zijn de meeste mensen zich bewust dat 1,5 meter afstand ook tijdens je wandeling in de natuur geldt. Hopelijk blijft dat ook zo nu de horeca en de terrassen sinds 1 juni weer geopend zijn:landgoed horeca en terrassen per 1 juni open.
Hieronder hebben we nog een paar tips hoe je (op de plekken waar dat mag) de komende tijd op een verstandige en prettige manier kunt blijven wandelen.

Ben jijzelf ziek of is je huisgenoot ziek? Blijf binnen!

Ga niet naar buiten als jijzelf of een huisgenoot van je klachten heeft als neusverkoudheid, keelpijn, hoesten en/of koorts.

Geef elkaar de ruimte

Wandelen kun je inmiddels ook weer met meer mensen doen, mits je de regels in acht neemt. Hou er ook rekening mee dat je als je met een groep op pad gaat, andere wandelaars ook voldoende ruimte geeft om elkaar op een veilige manier te passeren.

Hou afstand

Volgens de richtlijnen van het RIVM moet je 1,5 meter afstand houden. Het is belangrijk dit advies op te volgen, om zo verspreiding van en besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Zoek rustige gebieden

Je komt waarschijnlijk naar Amelisweerd en Rhijnauwen om de drukte te vermijden, maar ook op de landgoederen kan het druk zijn, met name in de buurt van de horecagelegenheden en de picknickveldjes. Zoek dus een rustiger gebied uit om in te wandelen, als je een route wat verder weg van de ‘publiekstrekkers’ kiest, is het al gauw een stuk rustiger. Ook het tijdstip maakt uit: vroeg in de ochtend en ’s avonds (zo lang het licht is, ben je welkom op Amelisweerd) zijn goede momenten voor een rustige wandeling.
Kom je andere wandelaars tegen, houd dan voldoende afstand (1,5 meter). Hou er rekening mee dat ook sommige andere favoriete wandelplekken afgesloten kunnen zijn.

Varieer in je wandelroutes

Als je vaker op de landgoederen komt, krijg je misschien het idee dat het wel veel van hetzelfde is. Zoek daarom verschillende routes uit. Of ga eens op de fiets naar een heel ander gebied dat je nog niet kent. Op die manier kun je variatie aanbrengen in je wandelingen.

Let op hygiëne, ook onderweg

Het coronavirus verspreidt zich via vochtdruppels, zoals snot en speeksel. Spuug dus niet op de grond. Krijg je onderweg last van een loopneus, snuit je neus dan in een papieren zakdoek en gooi deze in een afvalbak. Hoest en nies in je elleboog. Raak onderweg zo min mogelijk voorwerpen aan. Soms ontkom je hier niet aan, bijvoorbeeld bij stoplichtknoppen. Raak je iets aan, ga dan daarna niet met je hand in je gezicht. Was bij thuiskomst goed je handen.

Timing

Weekenden zijn misschien niet het beste moment om naar Amelisweerd & Rhijnauwen te gaan. Hoewel het mooie weer er waarschijnlijk wel toe uitnodigt, kun je beter doordeweeks een tijdstip kiezen voor je bezoek aan de landgoederen. Ook ’s ochtends vroeg en ’s avonds is het meestal een stuk rustiger.
Om je weekend toch in Amelisweerd-sfeer te kunnen doorbrengen, hebben we hier de mooiste Amelisweerd-kleurplaten voor je verzameld en vind je hier 4 bewegingsoefeningen om thuis fit te blijven. En je kunt Amelisweerd Agenda natuurlijk volgen op Instagram.

Richtlijnen Rijksoverheid

  • Buiten mogen mensen bij elkaar zijn als zij 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren. Vanaf 3 personen kan worden gehandhaafd op de onderlinge afstand van 1,5 meter. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen tot en met 12 jaar zijn hiervan uitgezonderd.
  • Burgemeesters hebben de mogelijkheid om via een noodverordening makkelijker en sneller op te kunnen treden. Burgemeesters kunnen specifieke locaties sluiten en er kunnen boetes worden opgelegd.

Lees hier de actuele regelgeving rondom corona: de richtlijnen van het RIVM

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!