Wel of niet erop uit?

Ineens moeten we nadenken over of we wel of niet naar buiten gaan. Hoe vanzelfsprekend was het nog geen 2 weken geleden om zonder nadenken erop uit te trekken. Lekker naar Amelisweerd & Rhijnauwen en als het eventueel extra druk was door het prachtige lenteweer, dan namen we dat voor lief en genoten we toch wel. Hoe anders is dat nu, nu ons aangeraden is om alleen bewust naar buiten te gaan als dat echt noodzakelijk is, of om alleen even een frisse neus te halen. En dan niet in een groep en met minstens 1,5 meter afstand van elkaar. Dit vraagt veel aanpassingsvermogen van ons allemaal en natuurlijk is het lastig. Vorige week zondag riep de burgemeester van Bunnik nog op om niet meer naar Amelisweerd te komen. Het was er te druk en daarmee te veel gevaar op besmetting.

Kleurplaten als alternatief om Amelisweerd te bezoeken

Dit weekend is de kans weer groot dat er te veel mensen tegelijkertijd naar de landgoederen komen. En misschien komen er wel maatregelen om dit tegen te gaan, we weten het niet. Maar daarom hebben we van Amelisweerd Agenda bedacht om jullie voor dit weekend een leuk alternatief te geven zodat jullie toch kunnen genieten van het mooie landgoed. Natuurlijk is het niet hetzelfde, maar het geeft wel wat afleiding en ontspanning. We hebben onze mooiste kleurplaten verzameld en ze zijn gratis als PDF te downloaden.

5 Bijzondere kleurplaten

  1. De eerste kleurplaat van Amelisweerd is verschenen in het eenmalige landgoedkrantje. Kinderen konden de kleurplaat in zenden voor een kleurwedstrijd.
    Laat je inspireren door de mooie kleur resultaten die dat toen opleverde en kleur nu je eigen kleurplaat van Amelisweerd.
  2. Als je bekend bent op Amelisweerd ben je misschien ook wel eens binnen geweest in het landhuis op Oud Amelisweerd met zijn mooie Chinese behang. Tot het in 2018 helaas failliet ging was het huis het onderkomen van het MOA, Museum Oud Amelisweerd. Voor dit museum is de tweede kleurplaat geïllustreerd, met een detail van het Chinese behang. Inmiddels is het landhuis een Pop-up museum, zodat het behang nog steeds te bewonderen is. Zodra het corona-virus het weer toelaat is het de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen.
  3. Op het landgoed zijn twee historische tuinderijen, Amelis’Hof en tuinderij De Volle Grond. En van Tuinderij de Volle Grond is de derde kleurplaat, het is hun droom om de historische muurkas die ooit op de tuin heeft gestaan te herbouwen. Deze kleurplaat brengt dat onder de aandacht en hopelijk wordt hun droom snel werkelijkheid!
  4. In deze tijd zouden we het bijna vergeten, maar Amelisweerd wordt bedreigd door uitbreiding van de snelweg A27. Er is volop actiegevoerd door o.a. Bescherm het Bos om dit tegen te gaan. En er is succes geboekt, want de Raad van State heeft het Tracébesluit voor de Ring Utrecht A27/A12 in 2019 vernietigd. Helaas is het niet zo dat de plannen nu van tafel zijn. En juist nu we eraan herinnerd worden hoe belangrijk onze gezondheid en ons welzijn is en hoe kwetsbaar we zijn als mens, willen we nogmaals deze kleurplaat van Bescherm het Bos delen. Niet alleen de dieren hebben de natuur hard nodig, maar wij ook!
    Ook in 2020 kan Bescherm het bos je steun weer goed gebruiken.
  5. Deze kleurplaat is lekker mindful. En nu we elkaar niet allemaal kunnen aanraken en knuffelen, kunnen we wel kusjes en knuffels inkleuren. Kleuren geeft ontspanning doordat je aandacht even helemaal naar het kleuren gaat, je vergeet even alles om je heen. Dus als je er dit weekend van baalt dat je niet erop uit kan en je verveelt je, ga dan lekker kleuren.

Met deze kleurplaten hopen we je te blijven inspireren met het mooie van Amelisweerd. En als jij tips hebt of je wilt je ervaring delen over hoe jij in deze tijd geniet van het landgoed laat het ons weten! Laat een bericht achter op onze website of op onze Facebook-pagina.

Vul hieronder je naam en je e-mailadres in en klik op de button.
Je ontvangt dan een e-mail met een download-link waarmee je gratis de 5 Amelisweerd Agenda kleurplaten als pdf kunt downloaden.

[lab_subscriber_download_form download_id=22]

Doneer hier € 2,50 – of een ander bedrag – en steun zo de makers van deze website.
De betaling verloopt via iDeal.

Doneer € -

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!