Amelisweerd & Rhijnauwen afgesloten?

Het zou zo maar kunnen. Met de goede weersverwachting voor vooral zondag kun je verwachten dat er weer een grote toestroom van bezoekers aan de landgoederen ontstaat, net zoals twee weken geleden. Het jaagpad langs de Kromme Rijn is inmiddels al wel afgesloten, maar het is niet ondenkbaar dat alsnog het hele hele gebied afgesloten wordt om te voorkomen dat mensen te dicht bij elkaar in de buurt gaan komen.

Dit weekend wordt het stralend lenteweer en het is volkomen begrijpelijk dat je erop uit wil. Maar helaas gaat het corona-virus nog in alle hevigheid rond. En met zijn alle op een kluitje lopen op het landgoed is daarbij een slecht idee. Laten we hopen dat door ons te houden aan de richtlijnen van het RIVM, we samen het virus kunnen indammen. En we elkaar hopelijk snel weer kunnen ontmoeten op Amelisweerd.

Vier posters om in beweging te blijven

In de tussentijd blijven we van de Amelisweerd Agenda jullie inspireren. Vorige week met kleurplaten en deze week met 4 blijf-in-beweging-posters. Bewegen is namelijk heel belangrijk, ook nu we nog langer thuis moeten blijven zitten. Het is niet vreemd als inmiddels de muren op je af komen en je niet zo lekker in je vel zit in deze tijd. Daarom hebben wij voor jou 4 posters geïllustreerd om je te helpen in beweging te blijven. Door te bewegen ga je namelijk beter ademen, gaat je bloed meer stromen en dat helpt je om je lekkerder in je lijf te voelen. De 4 posters hebben elk een eigen thema, kies welke bij jou past. Laat je inspireren en ga aan de slag, in je eigen tempo en vooral met veel plezier!

  1. Actief bewegen, ben je actief en fit dan is deze poster voor jou. 5 oefeningen om je energie weer te laten stromen. Lekker springen, benen, armen en buikspieren trainen. Een beetje zweten kan geen kwaad.
  2. Zonnegroet, laat de zon in je huis schijnen. Voel je elke keer soepeler en sterker worden bij elke groet. Fijn als je mindful wil bewegen
  3. Blijf in beweging, is bewegen wat lastiger voor je? Geen probleem, deze 3 oefeningen* kun je in een rustig tempo met behulp van een stoel doen. Forceer niets maar blijf in beweging.
  4. Meditatie, kom even tot jezelf. Ook meditatie kan je helpen je lekkerder in je lijf te voelen. Als je net begint met meditatie kan het lastig zijn, maar laat je niet ontmoedigen. Blijf oefenen.

Hopelijk kunnen we snel weer allemaal samen genieten op de landgoederen. Maar tot die tijd proberen wij jullie te blijven verrassen en inspireren met onze ideeën en illustraties, om het thuisblijven een klein beetje aangenamer te maken. Tot volgende week!

Deze 4 posters zijn exclusief geïllustreerd voor de Amelisweerd Agenda en voor slechts € 2,50 te downloaden.

*de oefeningen voor ouderen en kwetsbaren zijn ook opgenomen in de speciale corona-folder van Lunetten. Deze folder is een bewonersinitiatief en in Lunetten huis aan huis verspreid om iedereen die hulp nodig heeft alle belangrijke informatie te geven om de juiste hulp te krijgen.

Totaal: € -

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!