Lente vieren met Pasen

Wie had dat gedacht dat we Pasen 2020 met z’n allen thuis zouden doorbrengen? Terwijl het buiten heerlijk weer is, trekken we ons terug in ons huis. Normaal gaan we er met Pasen massaal op uit om de lente te vieren. Helaas zit dat er dit jaar niet in en een bezoekje aan Amelisweerd dus ook niet. Dat is jammer, maar zoals we jullie de afgelopen weken verrast hebben met kleurplaten en oefeningen, hebben wij voor de Pasen ook weer inspiratie! Zo brengen we hopelijk een beetje Amelisweerd en lente in je huis, zodat het paasweekend gewoon thuis gevierd kan worden. Op de foto hierboven zie je trouwens hoe de kersenboomgaard er ongeveer een jaar gelden uitzag. Helaas kunnen we daar nu niet naartoe omdat het jaagpad is afgesloten, maar deze foto doet verlangen naar de betere tijden die weer gaan komen!

Nieuwe trend: thuis bakken
Nu we met zijn allen zoveel thuis zijn is er een nieuwe trend ontstaan: thuis bakken. En dat is niet zo gek, het is namelijk superleuk en ontspannend om te doen, met ook nog eens een lekker resultaat. Wij zijn al heel lang fan van deze trend! Irms van irmsblog heeft al heel wat lekkere recepten geïllustreerd voor de Amelisweerd Agenda. En de 6 allerlekkerste zoete recepten zijn nu speciaal voor dit bijzondere paasweekend voor jou verzameld in 1 PDF!

Neem lekker de tijd om te gaan bakken, zodat je er echt van kan genieten. Geen haast je hoeft nergens naar toe…

Heerlijke recepten van Amelisweerd

  1. Rabarber cheesecake. Dit recept staat met stip op 1. Deze cheesecake is zo heerlijk! Het zure van de rabarber met een beetje suiker is perfect in balans in deze cheesecake. De eerste rabarber van het seizoen wordt nu in april geoogst en de oogst duurt nog tot de langste dag op 21 Juni. Dus nog alle tijd om deze taart een keer te maken.
  2. Tarte au citron meringuée. Deze taart is heel bijzonder, het is namelijk een recept van een finalist van ‘Heel Holland Bakt’ . In 2017 won Gwenn niet de finale, maar sindsdien is hij wel een succesvolle banketbakker. Net als in het eerste recept zijn in deze citroentaart zoet en zuur de perfecte combinatie. Deze taart is iets complexer en daarbij kan meer bakervaring handig zijn, maar als je de aanwijzingen goed leest en volgt gaat het zeker lukken. Dit is een paastaart waar je zeker grote indruk mee kan maken!
  3. Bramen ontbijtmuffin. Een paasontbijt hoort er helemaal bij, lekker lang genieten van de ochtend. Naast de standaard gekookte eitjes is het ook leuk om wat anders te maken zoals deze bramen muffins. In augustus kan je pas weer bramen plukken in het wild, dus voor nu kan je bramen uit de diepvries gebruiken. Even laten ontdooien voor gebruik en het overtollige vocht eruit laten lekken. Dan bak je heerlijke muffins!
  4. Appel-crumble. Dit recept van appel-crumble kan werkelijk iedereen maken, de meest eenvoudige appeltaart die er is. Heel erg lekker en voor elk moment van de dag. In de ochtend bij de yoghurt, overdag bij de koffie en s ’avonds als dessert. Gewoon de hele dag van smullen, dus maak maar extra veel!
  5. Kersenclafoutis. De kersenbloesem komt nu net uit, dus de kersen zijn er nog niet. Maar voor deze gelegenheid kunnen ze ook uit blik komen. Het recept is makkelijk te maken, dus snel aan de slag en genieten.
  6. Bosvruchten met mascarpone. Voor dit laatste recept hoef je niet te bakken, maar alleen samen te stellen. Het is een heerlijk dessert voor na het paasdiner. In dit recept is zomerfruit gebruikt, maar ook hier kan je kijken wat nu verkrijgbaar is. Kijk in de supermarkt bij het verse fruit en het fruit in blik. Wees creatief en kies je eigen favoriete smaken, dit recept kan niet mislukken. Het is leuk om je eigen inbreng toe te voegen aan recepten, zo doe je ervaring op. Het maakt het koken en bakken leuk en als er al eens een keer wat mislukt, heb je een extra reden om het nog eens te proberen!

Heel veel bakplezier deze Pasen! We hopen zo het thuisblijven leuk te maken en wensen jullie heel veel mooie paasgroeten van Amelisweerd. Fijn weekend en tot snel!

Vul hieronder je gegevens in en stuur het formulier in. In je mailbox ontvang je een e-mail met een link om je pdf met 6 recepten te downloaden.

[lab_subscriber_download_form download_id=23]

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!