Snijbieten: een vergeten groente

Snijbieten? Eerlijk gezegd had ik ze nog nooit gezien of gegeten. Snijbieten zijn duidelijk een vergeten groente. Waarschijnlijk komt dat omdat ze maar kort houdbaar zijn. Dus niet onder in de koelkast stoppen en denken ‘dat komt van de week wel’. Je moet ze meteen vers bereiden en opeten. In de supermarkt zal je ze dus niet vinden. Maar bij een biologische groenteboer, op een markt of…

De groentetas

Zelf je eigen groenten kweken in een moestuin is super populair. Maar een groentetas van een biologische tuinderij is zeker zo makkelijk en leuk. Elke week een verrassing, welke groenten zijn er nu weer geoogst? Sinds een paar jaar heb ik een groenteabonnement bij tuinderij De Volle Grond en krijg ik elke week biologische seizoengroenten! Maar ook, o jee wat is dit? Wat zijn die grote bladeren met regenboogstelen? Ze zijn prachtig om te zien die snijbieten, maar wat doe je ermee?

Snijbietenrisotto

Wat ik erg graag doe is speuren en zoeken op internet. Dat is een onderdeel van mijn werk. Zo vind ik in een handomdraai lekkere recepten met snijbieten. Ze blijken geschikt voor salades, stamppotjes en soep. Maar één recept springt er voor mij uit: de snijbietenrisotto. Die moet het zijn! Risotto is een van mijn favoriete recepten. Risotto maken is echt niet moeilijk, je moet er alleen wel bij blijven staan en een beetje geduld hebben. Elke keer weer een beetje vocht toevoegen als de rijst alles heeft opgenomen. En goed proeven of de risotto gaar is. De risotto moet lekker romig blijven, dus laat het zeker niet droog koken!

Download hier jouw recept!
Vul hieronder je naam en je e-mailadres in en klik op de button om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Met de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de activiteiten op de landgoederen.
Je kunt je altijd weer uitschrijven via de link onderaan de nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om te weten hoe we met je gegevens omgaan.
Als je op de knop geklikt heb om je in te schrijven, verschijnt hieronder de link waar je op kan klikken om de pdf met het gratis recept te openen en downloaden.

Seizoensgroenten uit de moestuin: leuk & lastig

Door de groentetas ben ik me nog meer bewust van seizoensgroente. En hoe leuk en lekker het is, om groente vers van het land te eten. Maar ook dat het wel eens lastig kan zijn om weer een lekker recept te verzinnen. Heb jij dat ook wel eens? En heb jij ook een moestuin of een groentetas? Of ben jij ondernemer met een moestuin? Welke lekkere recepten heb jij voor seizoensgroenten? Of voor welke groente kan je maar geen lekker recept vinden?
Laat het weten via het contactformulier! Misschien illustreer ik dan de volgende keer jouw recept!

Verkoopadressen

De groenten van tuinderij De Volle Grond kun je alleen afnemen via het groenteabonnement. Maar er zijn nog een paar locaties waar je terecht kan voor de smakelijke opbrengst van de het land en de landgoederen.
Op Amelisweerd is nog een tuinderij, vlak bij huis Oud Amelisweerd: tuinderij Amelis’Hof. Daar kun je vaak op zaterdag terecht om groente en fruit te kopen en met een beetje geluk is ook de bloempluktuin open.
In Maarschalkerweerd kun je ook nog op twee plekken terecht: op zaterdag bij Koningshof op de Koningslaan, vlakbij de trambaanoverweg en zo’n beetje de hele week kun je terecht voor je verse groenten en fruit bij Moestuin Maarschalkerweerd, achter stadion Galgenwaard.

 

snijbieten-illustratie
snijbieten-risotto-recept-aa
Koningshof AA

Doneer hier € 1,00 – of een ander bedrag – en steun zo de makers van deze website.
De betaling verloopt via iDeal.

Doneer € -

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!