Geïllustreerde recepten van Irmsblog
Je bent ze vast al eens tegengekomen, hier op de website of in jouw exemplaar van de Amelisweerd Agenda 2017: de geïllustreerde recepten van Irms. Irms combineert haar talent als illustrator met haar passie voor koken. En wat nog leuker is: die passie wordt nog eens extra gevoed sinds we kennis gemaakt hebben met de mensen van tuinderij De Volle Grond. Daar worden met passie en kennis de biologische groenten verbouwd die je terugvindt in de groentetas van De Volle Grond. En die ingrediënten vormen dan natuurlijk weer een mooie inspiratiebron voor de geïllustreerde recepten van Irms. Vol trots presenteert Amelisweerd Agenda dan ook de gastblogger van deze week, Irms, die natuurlijk een bijzonder recept voor ons heeft.

Snijbieten risotto recept uit de moestuin

Snijbieten? Eerlijk gezegd had ik ze nog nooit gezien of gegeten. Snijbieten zijn duidelijk een vergeten groente. Waarschijnlijk komt dat omdat ze zo snel overstuur zijn. Dus niet onder in de koelkast stoppen en denken dat komt van de week wel. Je moet ze meteen vers bereiden en opeten. In de supermarkt zal je ze dus niet vinden. Maar bij een biologische groenteboer, op een markt of…

De Groentetas
groentetas de volle grond
Blij verrast was ik, toen ik als dank voor mijn hulp, een abonnement op de groentetas van tuinderij De Volle Grond kreeg. Nu krijg ik elke week biologische seizoengroenten! Zelf je eigen groenten kweken in een moestuin is super populair. Maar een groentetas van een biologische tuinderij is zeker zo makkelijk en leuk. Elke week een verrassing, welke groenten zijn er nu weer geoogst. Maar ook, o jee wat is dit? Wat zijn die grote bladeren met regenboog stelen? Ze zijn prachtig om te zien die snijbieten, maar wat doe je ermee?

Snijbieten risotto
Wat ik erg graag doe is speuren en zoeken op internet. Dat is een onderdeel van mijn werk. Zo vind ik in een handomdraai lekkere recepten met snijbieten. Ze blijken geschikt voor salades, stamppotjes en soep. Maar een recept springt er voor mij uit: de snijbieten risotto. Die moet het zijn! Risotto is een van mijn favoriete recepten. Het is echt niet moeilijk, je moet er alleen wel bij blijven staan. En elke keer weer een beetje vocht toevoegen, als de rijst alles heeft opgenomen. Proef of de risotto gaar is. De risotto moet lekker romig blijven, dus laat het niet droog koken!

Download hier jouw recept!
Vul hieronder je naam en je e-mailadres in en klik op de button om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Met de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de activiteiten op de landgoederen.
Je kunt je altijd weer uitschrijven via de link onderaan de nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring om te weten hoe we met je gegevens omgaan.
Als je op de knop geklikt heb om je in te schrijven, opent de pagina met het gratis recept dat je meteen als pdf kunt downloaden.

Irmsblog

Unieke recepten illustreren
De recepten die ik illustreer zijn altijd uniek. Als ik zelf een recept vind op internet geef ik er altijd mijn eigen draai aan. Soms omdat ik niet alle ingrediënten in huis heb of omdat ik een ander idee heb van wat lekker is, zoals bij deze snijbieten risotto. Of het is het favoriete recept van een ondernemer die mij opdracht geeft om zijn of haar eigen recept te illustreren. Zo is elk geïllustreerd recept uniek.
Op mijn eigen website vind je nog meer geïllustreerde recepten voor lekkere eerlijke gerechten, al dan niet op basis van de inhoud van de groentetas. Hier kun je ook laten weten voor welke ‘moeilijke’ ingrediënten jij een recept zoekt of je kan laten weten dat jij ook graag jouw recept wilt laten tekenen. Neem gerust eens even een kijkje op Irmsblog.

Snijbieten

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!