bron: RTV Utrecht

Er is in Utrecht weer een otter gezien. Langs de Kromme Rijn bij Amelisweerd om precies te zijn. Het dier werd begin januari al gespot, maar dat werd pas afgelopen week naar buiten gebracht.

‘We wilden eerst weten of het een zwerver was of dat hij zich ging vestigen. En soms trekt het ook mensen aan die gaan zoeken naar de otter en dat wilden we voorkomen’, zegt stadsecoloog Floris Brekelmans.

Het was even een spannende tijd voor de stadsecologen maar het is bij die ene ontmoeting begin dit jaar gebleven. ‘Ik ben al lang blij dat hij in de stad zit. Hij was echt weg uit Utrecht en we zijn blij dat de dieren komen kijken. Misschien is hij wel aan komen zwemmen via de Oudegracht en zo de Kromme Rijn afgegaan’, aldus Brekelmans.

Het is niet de eerste keer dat er een otter is gezien binnen de provinciegrenzen. Vrijwilligers vonden eerder al sporen langs de Veldwetering in de buurt van Vinkeveen. Na een dna-analyse kwam de definitieve bevestiging dat de otter terug was en zich echt gevestigd heeft.

Nu die ook is gezien in de omgeving van de stad Utrecht geeft dat vertrouwen dat het dier zijn leefgebied echt gaat uitbreiden door heel de provincie. Brekelmans: ‘Ons water wordt schoner en steeds beter. Hij is natuurlijk gezien bij de Vinkeveense en Nieuwkoopse Plassen. Het geeft hele goede hoop dat ze echt weer terug gaan komen naar de stad.’

Lees meer op RTV Utrecht: ‘Otter snuffelt even aan Utrecht maar zwemt toch door: ‘Hele goede hoop dat ze weer terugkomen’

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!