Zaterdag 4 november: lezing door natuurschrijver Koos Dijksterhuis

De Stichting Vrienden van Fort bij Rijnauwen organiseert op zaterdag 4 november a.s. een lezing door natuurschrijver Koos Dijksterhuis.

Koos Dijksterhuis groeide op in Amersfoort, studeerde biologie en sociologie in Groningen, woonde in Noord-Brabant, Zuid-Ierland en Noord-Pakistan. Hij houdt veel van en schrijft veel over de natuur. Zo schrijft hij drie keer per week het Natuurdagboek in Trouw. Behalve De spreeuw schreef hij boeken over de zwarte specht en de grauwe kiekendief. Volgend jaar verschijnt zijn boek De veldleeuwerik. Zijn laatste boek: Noordkrompen, Zee-engelen en Koffieboontjes is het enige Nederlandse verhalende boek over schelpdieren en inktvissen. Bovendien schreef hij Eilandgevoel, over de natuur van Schiermonnikoog en het Handboek voor natuurwandelingen. Verder geeft Koos lezingen en leidt hij excursies.

In zijn lezing op Fort bij Rijnauwen zal Koos onder andere vertellen over de soorten waarover hij schrijft. Na zijn lezing van ongeveer een uur is er gelegenheid om hem vragen te stellen.

Datum en tijd: zaterdag 4 november 2023 om 15:00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur. Toegangshek sluit om 14:55 uur, dus wees alsjeblieft op tijd! De lezing duurt tot ongeveer 17:00 uur.

Locatie: Kruithuis van Fort bij Rijnauwen, Vossegatsedijk 5, 3981 HS Bunnik

De kosten voor het bijwonen van deze lezing bedragen €5,- die u ter plekke contant kunt voldoen. Er is plaats voor maximaal 50 geïnteresseerden.

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een mail te sturen via ons bestuurslid Rob Zakee van Stichting Vrienden van Fort bij Rijnauwen: robzakee@gmail.com.

Beeld: zwarte specht. Foto: Rob Zakee

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!