Het heerlijke weer van de afgelopen dagen, dat hopelijk ook nog wel even stand houdt, lokt talloze bezoekers naar de landgoederen. Iedereen weet wel een manier om te genieten van al het moois dat Amelisweerd & Rhijnauwen te bieden heeft: luieren in het zonnetje, wandelen onder de schaduw van de bomen, een plons in het overigens niet altijd even frisse water
Vooral na de lange longdown-periode en de herfstachtige en soms zelfs winterse meimaand is iedereen wel toe aan vertier en lekker chillen in de zon. De landgoederen boeden daar ruimschoots de gelegenheid toe, zoals afgelopen week ook op doordeweekse dagen te zien was. Opvallend was vooral dat jeugd en jongeren in grote getale de landgoederen wisten te vinden, en dan vooral de plekken waar lekker in de zon gechild kan worden en af en toe een frisse duik genomen kan worden.

Slagveld
Wel bleek het gedrag van deze jongere generaties te schuren met de geschreven en ongeschreven regels waar de meer geijkte bezoekers van de landgoederen zich over het algemeen aan houden. Het incidenteel fietsen op wandelpaden en het afspelen van muziek valt misschien nog binnen de tolerantiegrens, de enorme puinhoop die mensen achter lieten op de picknickvelden daarentegen niet. Een van onze stadsecologen maakte een filmpje van het slagveld dat achterbleef nadat iedereen was vertrokken, inderdaad een aanblik waarvan je de tranen in de ogen schieten.

‘Te gast zijn’ en je daarnaar gedragen is blijkbaar een begrip dat helaas niet bij iedereen bekend is. Bij zelfstandigheid hoort ook eigen verantwoordelijkheid, dus als je dan keer niet aan het handje van papa of mama meegetornd wordt, laat dan ook zien dat je het waard bent om op een van de mooiste plekjes bij Utrecht te recreëren en maak er niet zo’n zwijnenstal van.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!