Ansuya Blom • solo

Landhuis Oud Amelisweerd Expositie23 maart t/m 30 juni 2024

Van 2022 tot en met 2026 is het Centraal Museum te gast in Landhuis Oud Amelisweerd. Deze prachtige, historische buitenplaats vormt vijf jaar lang, van de lente tot en met de herfst, het decor voor een solotentoonstelling van een gerenommeerde Nederlandse kunstenaar van nu. Ansuya Blom is de vijfde kunstenaar in deze reeks en haar films en installatie met tekeningen zijn van 23 maart t/m 30 juni 2024 te zien.

…daß dieser Mensch…

In 1988 startte Ansuya Blom de serie …daß dieser Mensch…. Deze serie tekeningen en collages verbeelden een fascinatie voor de relatie tussen het innerlijk en uiterlijk op steeds verschillende manieren. Het menselijk silhouet vormt de basis, waar Blom steeds op een andere manier overheen tekent en schildert. Tot op heden worden er steeds toevoegingen gedaan aan de serie.

…daß dieser Mensch… is te zien in de kamers van Landhuis Oud Amelisweerd. In een speciaal ontworpen opstelling zijn de tekeningen op met grafiet betekende vellen papier tentoongesteld. Een doorlopend verhaal dat de fragmenten van de serie voor het eerst op deze wijze samenbrengt.

Naast de tekeningen en collages wordt er videowerk en sculptuur getoond, waaronder de film Misty Man (2024), die voor het eerst op zaal wordt vertoond.

Foto: Landhuis Oud Amelisweerd/Gert Jan van Rooij

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!