Landhuis Oud Amelisweerd: Buitenexpositie Growing Structures

23 juni – 1 oktober

In de zomer van 2023 presenteert HKU, opleiding Fine Arts, voor het tweede jaar een hedendaagse beeldenlaan op Landgoed Amelisweerd. De materialen die daar te vinden zijn vormen het uitgangspunt voor deze buitenexpositie.

In Growing Structures onderzoeken de HKU’ers hoe wij mensen de natuur naar onze hand zetten door die te vangen in structuren en constructies. Amelisweerd is enerzijds een magische plek waar talloze wilde dieren hun schuilplaats vinden en een grote verscheidenheid aan planten kan groeien en bloeien, maar anderzijds wordt de natuur compleet onder controle gehouden door de mens; door beheerders, door de boeren, door bezoekers die het landgoed gebruiken.

Dikke houten stammen, grote plastic hooibalen, lege flessen en koeienpoep zijn een kleine greep uit alles wat er te vinden is op het landgoed. Deze materialen vormen de basis voor de verbeelding die de studenten maken over de omgang van de mens met de natuur. Op 1 oktober worden de werken ontmanteld en keren de materialen weer terug naar het bos.

Deelnemende studenten HKU, Fine Arts; Helen Van Leeuwen, Sagar Sarkar Rayn, Linne Guldemond, Hazel Van Berkel, Pargol Tavakoli Shirazi, Lina de Koning, Dieuwke Jollema Gorter, Roos Gerritsene, Nynke Sansom en alumni Roza Robein en Maya Berkhof. Curatoren: Erwin Slegers en Anno Dijkstra.

De opening van deze expo vindt plaats op 23 juni 2023 van 16:00 – 17:30 uur.
Je bent van harte uitgenodigd.

Lees hier meer: Landhuis Oud Amelisweerd – Growing Structures

LOA Growing Structures
Landhuis Oud Amelisweerd - Growing Structures

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!