Beeld: Hannah van Bart, Eine Krähe war mit mir aus der Stadt gezogen, 2018
olieverf op doek/oil on linen – 90 x 70 cm – courtesy de kunstenaar/courtesy the artist

 

De sneeuwklokjes zijn alweer bijna uitgebloeid, de bosanemonen, boerenkrokussen en wilde narcissen staan inmiddels in bloei. De knoppen zitten alweer aan de bomen en de vogels oefenen hoog in de boom volop hun mooiste lied. En ook Landhuis Oud Amelisweerd ontwaakt uit zijn winterslaap…

Vanaf volgende maand is Landhuis Oud Amelisweerd weer open en kun je als bezoeker genieten van het interieur van dit bijzondere historische landhuis met het unieke Chinese behang. Maar dat is lang niet alles: je kunt dan ook twee mooie exposities ervaren.

Vanaf 1 april 2023 toont Utrechtse kunstenaar Hannah van Bart (1963) haar werk in een solotentoonstelling in Landhuis Oud Amelisweerd. Van Bart schildert portretten, stillevens en landschappen in een tekenachtig handschrift en met gedempt kleurgebruik. Indringende, atmosferische werken, waarin schoonheid en onbehagen hand in hand gaan.

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het Centraal Museum.
Meer over deze tentoonstelling lees je op de website van Landhuis Oud Amelisweerd.

De andere expositie heeft een bijzondere vorm: het is een theatrale audiotrip waarbij je door het landhuis aangesproken wordt… ‘Als muren konden spreken’.

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting een heel klein dorpje.
Ook over deze expositie lees je meer op de website van Landhuis Oud Amelisweerd

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!