Landhuis Oud Amelisweerd: Recycling the image

In de zomer van 2022 presenteert HKU, opleiding Fine Arts, een hedendaagse beeldenlaan op Landgoed Amelisweerd. De materialen die daar te vinden zijn vormden het uitgangspunt voor de buitenexpositie Recycling the Image.

Tien studenten hebben in mei en juni op het landgoed onderzoek gedaan en gewerkt aan hedendaagse beelden. De expositie is tot en met september 2022 te zien op de laan achter het landhuis, ook wel middenlaan genoemd. Hier stonden van 1959 tot 1976 antieke tuinbeelden. Om deze oude beeldenlaan tijdelijk te laten herrijzen maakten de studenten vanuit de circulaire gedachte nieuwe sculpturen.

Deelnemende studenten HKU, Fine Arts; Inne Feenstra, Sam Jennen, Guus Holtman, Noud van den Boogaard, Twan Löwenthal, Bob de Bell, Fiona Roempp, Baoyang Zhao en alumna Lotte Elzinga.

Stichting Landhuis Oud Amelisweerd biedt een podium aan makers en culturele instellingen uit Utrecht. Hogeschool voor de Kunsten is een vaste samenwerkingspartner; in 2021 presenteerde HKU Fashion Design de afstudeerexpositie Class of 2021 in Landhuis Oud Amelisweerd.

 

 

Beeldenlaan Amelisweerd Utrechts Archief

Beeldenlaan rond 1970. Foto: Het Utrechts Archief.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!