Uitnodiging: Bosborrel & excursies met lancering Amelisweerd Info – zaterdagmiddag 20 april

Na een intensieve voorbereiding gaat zaterdagmiddag 20 april het nieuwe informatiepunt op de landgoederen onder de naam Amelisweerd Info van start. Dat is een feestje waard!

Het informatiepunt bestaat uit een plek in De Veldkeuken, digitale informatie (o.a. via deze website) en verschillende activiteiten, waaronder excursies, lezingen en meer. Via deze drie onderdelen worden de vele waarden van de landgoederen beter onder de aandacht gebracht zodat bezoekers met meer kennis naar huis gaan dan vóór ze aankwamen.
Ook worden bezoekers en liefhebbers van de landgoederen nadrukkelijk gevraagd om op de een of andere manier bij te dragen aan het onder de aandacht brengen van de bijzondere waarden van Amelisweerd & Rhijnauwen.

Tijdens de lancering maken de bezoekers al kennis met diverse activiteiten in het eerste deel van het programma via diverse excursies en workshops die starten om 14.30 uur.
Het tweede deel van het programma start om 15.30 uur. Hierin zullen we via korte interviews de doelen en de diverse onderdelen van Amelisweerd Info onder de aandacht brengen.
Amelisweerd Info is een gezamenlijk initiatief van De Veldkeuken, Amelisweerd Agenda/BRNK en de Vrienden van Amelisweerd.

Het programma van zaterdagmiddag bestaat uit twee delen: een actief deel waar je mee kunt doen met een van de aangeboden excursies. Het tweede deel van het programma betreft de feestelijke lancering van Amelisweerd Info.

Programma eerste deel:
14.30 – 15.20 uur: Vier verschillende korte excursies om kennis te maken met enkele van de activiteiten die georganiseerd worden op de landgoederen.

  1. Sporen uit het verleden: een ontdekkingstocht naar sporen in Oud Amelisweerd uit de 18e eeuw, maar ook uit een dichterbij verleden onder begeleiding van de Vrienden van Amelisweerd.
  2. Zangvogels in het bos: een vogelexcursie tussen de hoge bomen in Oud Amelisweerd onder begeleiding van twee bestuursleden van de Vrienden van Fort bij Rijnauwen en/of Mattie.
  3. Fotograferen met je smartphone: hoe kun je je ‘camera in je broekzak’ gebruiken om mooie foto’s te maken?! Er worden wat technische tips en handigheidjes gegeven en je leert vooral ‘anders kijken’ naar je omgeving. Georganiseerd door Remke Fotografie.
  4. Het unieke binnenste van Landhuis Oud Amelisweerd: bewonder de diverse kamers en hoor van een gids van het landhuis hoe het zit met het zeldzame Chinese behang en andere bijzondere onderdelen van het landhuis.


Programma tweede deel
:
15.30 – ca 16.30 uur:

  • Interviews met enkele betrokkenen bij Amelisweerd Info, een podwalkmaker en de maker van informatieve filmpjes.
  • Presentatie van het digitale deel van Amelisweerd Info.
  • Presentatie van het nieuwe Instagram-account waarop bezoekers hun fraaie foto’s van de landgoederen kunnen delen.
  • Een symbolische activiteit in het kader van wederkerigheid: wat zijn je wensen en wat heb je eventueel zelf aan te bieden.

Moderator van de middag is Eva Grosfeld.

16.30 uur: Afronding en een drankje en hapje.

Locatie: Op het plein bij het landhuis Oud Amelisweerd, Koningslaan 9, Bunnik.

Aanmelden voor deelname: via een mail naar contact@amelisweerd.info.
Graag aangeven aan welke activiteit je wilt deelnemen en of je ook vanaf 15.30 uur bij het tweede deel van het programma bent. Je kunt je ook aanmelden voor alleen het tweede deel vanaf 15.30 uur.
Aanmelden wordt zeer gewaardeerd i.v.m. de excursieleiders én de catering.

 

Plein Landhuis Oud Amelisweerd
Logo amelisweerd info april 2024

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!