Kun je het je voorstellen? Lekker weer in de zon genieten op een terrasje op de landgoederen?
De buitenterrassen op de landgoederen waren vanaf 28 april al weer beperkt open, maar inmiddels is een aantal beperkingen opgeheven. Terrassen mogen vanaf 5 juni van 6.00 uur tot 20.00 uur open zijn, check bij de respectievelijke locaties wat de exacte openingstijden zijn. Er gelden de volgende voorwaarden:

 • Het maximaal aantal gasten op een terras is 50.
 • Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan.
 • Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel.
 • Bezoekers kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruik maken van de garderobe (voor zo ver van toepassing).
 • Binnen is een mondkapje verplicht.
 • Er is een verplichte gezondheidscheck.

Hou rekening met elkaar
De belangstelling voor een terrasbezoekje zal, zeker bij mooi weer, groot zijn. Volg de instructies van het horecapersoneel op, geef andere gasten de ruimte, hou je aan de coronaregels en hou rekening met elkaar zodat een terrasbezoek voor iedereen prettig én veilig blijft.

De terrassen bij deze locaties zijn weer open*:

 • De Veldkeuken
 • Stayokay koetshuiscafé
 • Theehuis Rhijnauwen
 • Vroeg
 • Het Oude Tolhuys
 • Moestuin Maarschalkerweerd

Reserveren vooraf per e-mail of telefoon is over het algemeen niet mogelijk, op de respectievelijke locaties wordt gekeken of er plek voor je is en kun je zo nodig in een wachtrij geplaatst worden.
* Onder voorbehoud, kijk voor de meest actuele info op de website of de Facebook-pagina van de respectievelijke horecagelegenheden, zie ook hieronder.

Horeca binnen
Eet- en drinkgelegenheden binnen mogen ook weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Zij houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. Er mogen maximaal 50 personen per ruimte zijn, exclusief personeel. In restaurants en eetcafés geldt voor het diner een maximum van 2 shifts per avond per tafel. Zelfbediening is niet toegestaan. Entertainment zoals liveoptredens of videoschermen voor sportwedstrijden, is ook niet toegestaan. Een reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaats zijn verplicht.
Kijk voor de meest actuele info op de website of de Facebook-pagina van de respectievelijke horecagelegenheden om te kijken of je al weer op je favoriete stekje terecht kan.

Druktemonitor
De verwachting is dat met het openen van de terrassen de drukte op de landgoederen toe zal nemen, zeker met mooi weer en in het weekend. Bedenk dus goed op welk moment je een bezoek aan Amelisweerd en Rhijnauwen wilt brengen en vermijd zo mogelijk de drukste momenten (tussen 11.00 en 15.00 uur). Het spreiden van bezoekers over de hele week heeft de voorkeur.

Om te zien wanneer het druk is, kun je gebruik maken van de druktemonitor.
Op de website van Druktemeter Monitor vind je ook suggesties voor alternatieve natuurgebieden ij de buurt om te bezoeken, zoals o.a. het bos Nieuw Wulven bij Houten waar je een speelbos vindt en waar ook een nieuw parkeerterrein is aangelegd.

Veel plezier op de landgoederen of in een ander natuurgebied!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!