Zondag 19 mei: Utrecht Marathon over de landgoederen
Komende zondag vindt de Utrecht Marathon plaats. Een deel van het parcours gaat over Rhijnauwen en Amelisweerd. Voor de bezoekers van de landgoederen kan dat een verrassing zijn, dus we hebben even wat info op een rijtje gezet.

Parcours Rhijnauwen en Amelisweerd
De Utrecht Marathon start op het Utrecht Science Park en gaat meteen richting landgoederen.Via de Zandlaan en het Vossegatsepad gaan de lopers om Fort bij Rijnauwen heen, om vervolgens via de Vossegatsedijk, de Achterlaan en de Beeldenlaan langs Landhuis Oud Amelisweerd en verder via de Koningslaan op de Provinciale Weg (N411/Koningsweg) van Bunnik maar Utrecht uit te komen. Via deze weg wordt er verder gelopen tot aan de overweg bij de trambaan, daar slaan de lopers linksaf en gaan via het Maarschalkerweerdpad richting Lunetten. Zie ook de kaart met het parcours onderaan dit bericht. Lees hier welke verkeersbeperkende maatregelen ver an kracht zijn: Utrecht marathon bewonersinformatie

Bereikbaarhed de Veldkeuken
Het parcours loopt pal voor de deur van de Veldkeuken langs, daardoor is de Veldkeuken beperkt bereikbaar en gaat het restaurant pas om 11 uur open. De winkel blijft helemaal dicht omdat er niet op tijd bevoorraad kan worden. Geen vers Veldkeuken-broodje dus op Pinksterzondag!

Parcours
Hier vind je de route: parcours Utrecht Marathon 2024
De marathon gaat twee keer over het landgoed, want het parcours wordt twee keer gelopen. Het parcours van de halve marathon gaat overigens ook over het landgoed, maar dan maar 1x. 3x kans dus om de Utrecht Marathon voorbij te zien komen!

Handig om te weten, want misschien vind je het leuk om langs het parcours te gaan kijken en de lopers aan te moedigen of misschien heb je wat aan deze info als het parcours je geplande wandel- of fietsrondje doorkruist of als je je afvraagt wat er zondag aan de hand is.

Foto: Utrecht Marathon
Kaart parcours: Amelisweerd Agenda

parcours marathon landgoederen

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!