Vogelexcursie

Veel vogelmannen beginnen nu te zingen om hun territorium af te bakenen en een vogelvrouw te imponeren, maar hoe zat het ook alweer met het verschil tussen een boomklever en een boomkruiper? Hoe herken je de zang van een vink, en lacht daar nou een groene specht?!
Zaterdag 9 april gaan we met Jeroen Steenbergen van de Vogelwacht Utrecht op pad in de landgoederen. Hij zal ons vertellen welke vogels we horen en zien. Daarnaast vertellen we uiteraard ook wat we nog meer aan natuur- en cultuurhistorische waarden tegenkomen. De excursie is minder geschikt voor kinderen van de basisschool.
We starten om 08.00 uur, want juist in de ochtend zingen de meeste vogels.
Aanmelden kan tot 7 april via info@vriendenvanamelisweerd.nl. We verzoeken niet-leden vooraf een klein bedrag (minimaal € 3.00) over te maken op rekeningnummer NL21 INGB 0004 056 570 t.n.v. Vereniging Aktie Amelisweerd te Utrecht met aansluitend een mailtje naar info@amelisweerd.nl.
Dit bedrag komt ten goede aan onze activiteiten voor het behoud en ontwikkeling van de (natuur)waarden op de landgoederen. Voor leden en donateurs is de excursie dit keer gratis; verzoek je aan te melden via de mail.
Na aanmelding sturen we uiterlijk één dag van tevoren per mail de informatie waar we verzamelen.
Foto: Hugo Trimp.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!