Forest Bathing op Amelisweerd

Ook dit najaar organiseert Forest Bathing gids Mirjam de Boer regelmatig Forest Bathing sessies op Amelisweerd. Meestal op zondag, maar ook een keer op vrijdag.

Forest Bathing, in het Japans Shinrin-yoku, is een heilzame en prettige vorm van natuurbeleving, waarbij je al je zintuigen openstelt voor de natuur om je heen. Letterlijk vertaald uit het Japans betekent het een onderdompeling in de atmosfeer van het bos. Je gaat dus niet letterlijk zwemmen! Een Forest Bathing sessie duurt 3 uur, waarvan het laatste half uur bestaat uit een thee ceremonie.

Vrijdag 23 september 9.30-12.30 uur (dit is de dag van de Equinox)
Zondag 16 oktober 10.00-13.00 uur
Zondag 30 oktober 14.00-17.00 uur
Zondag 20 november 10.00-13.00 uur.

Forest Bathing zorgt voor:

  • Een versterkte zintuigelijke waarneming en daarmee kom je op een natuurlijke manier uit je hoofd en meer in je lijf. De beoefening van Forest Bathing zorgt dat je vertraagt en meer in het hier en nu bent.
  • Je voelt je na afloop ontspannen met hernieuwde energie.
  • Stresshormonen dalen en daarmee ook je bloeddruk, je hartslag, je onrust. Dit effect is heilzaam en houdt dagen na afloop aan.
  • Forest Bathing geeft je daarnaast diepe en betekenisvolle verbondenheid met de natuur.

Laat je verrassen en dompel je onder in de natuurlijke wereld van Amelisweerd!

Mirjam de Boer is een gecertificeerd Forest Bathing gids bij The Art of Forest Bathing. Meer info en aanmelden op: Denk aan meer / bosbaden

Meer weten over Shinrin-Yoku?
Lees het blogbericht Shinrin-Yoku op Amelisweerd

Mirjam de Boer

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!