Waarom een bezoekje aan Amelisweerd & Rhijnauwen juist nu een goed idee is….

11 wandeltips om te wandelen bij corona

Het is een gekke en verwarrende tijd nu het coronavirus iedereen in zijn ban heeft. Binnen een week staat onze wereld op zijn kop. Ineens zitten we thuis of moeten we allerlei risico’s nemen om toch naar ons werk te gaan. Beperkte sociale contacten, geen familie, vrienden of collega’s zien, we zijn het niet gewend. De onzekerheid maakt ons onrustig, hoe ziet volgende week eruit?
Een antwoord of oplossing is er nog niet, maar we kunnen wel proberen rustig te blijven en te doen wat nodig is. Goed zorgen voor jezelf en voor je naasten, aandacht hebben voor elkaar. Ook is het belangrijk om te blijven bewegen: laat de muren niet op je af komen maar ga even wandelen.

Op het landgoed Amelisweerd Rhijnauwen barst nu de lente los, die trekt zich niets aan van het coronavirus. De vogels kwetteren, de eerste bloesem bloeit en de stinzenplanten komen op. Het is er mooi of de zon nu wel of niet schijnt, er is genoeg te zien. Daarom hebben wij voor jou onze tips voor een fijne ontspannen wandeling in deze coronatijd voor je op een rijtje gezet. Verzet even je gedachten, kom in beweging, geniet van het wandelen en hou rekening met elkaar.

Warme voorjaarsgroet van Amelisweerd

 • Wandelen is goed voor je. Het zet letterlijk je lichaam en geest in beweging, je bloed gaat meer stromen en je gedachten komen even uit je hoofd.
 • Wandel alleen of met je eigen gezin. Ook bij het wandelen is het belangrijk om je sociale contact zo beperkt mogelijk te houden. En ja dat is lastig!
 • Als je toch afspreekt, beperk je dan tot één vriend of vriendin om te wandelen. Hou ook nu afstand tot elkaar. Raak elkaar niet aan, schud geen handen. Als alternatief kan je met beide handen zwaaien naar elkaar en een dansje maken, zo schud je je lijf vast los voor de wandeling.
 • Proest ook in de natuur niet om je heen maar hoest en nies in je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze in een prullenbak.
 • Doe even een korte ademhalingsoefening. Adem een paar keer diep in en uit. Je longen zijn kwetsbaar deze dagen en frisse lucht doet ze goed.
 • Wandel eens heel bewust. Voel je voeten op de grond. Loop wat langzamer dan je normaal zou doen en kom tot rust.
 • Geef mensen ruimte om je te passeren. Doe een stapje opzij en hou zo afstand van elkaar. Iedereen geniet graag in zijn eigen tempo van het wandelen.
 • Om je gedachten even helemaal weg te halen bij de coronacrisis kan je een aandachtsoefening doen. Kijk eens goed om je heen naar wat je allemaal ziet. Welke mooie kleuren en vormen zie je. Luister eens naar de vogels? Hoor hoe zij genieten van het voorjaar. Kan je de bloesems ruiken die nu bloeien? Voel eens aan de bast van de boom, deze staat er al een tijd en blijft ook nog wel even staan. Vind een troost dat de natuur gewoon door groeit en bloeit.
 • Neem je eigen thermosfles koffie of thee mee, met wat te eten. Nu de horeca dicht zit, kan je zo toch even een kleine mini picknick houden.
 • Het broedseizoen komt eraan en de dieren hebben rust nodig, hou hier rekening mee. Blijf dus op de paden en hou je hond aangelijnd op het landgoed. Het jaagpad langs het water, waar de hond anders los mag, is afgesloten.
 • Tot slot: vergeet niet te genieten! Ontspan even lekker en wees dankbaar dat jij in deze mooie natuur mag lopen.

Ademoefening

Stinzenplantengids

Wandelroutes

Tijdens je bezoek

Natuurlijk is er op de landgoederen genoeg ruimte om van een wandeling te genieten. Hou echter hier ook rekening met de geldende richtlijnen van het RIVM:

 • blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of koorts
 • hou 1,5 meter afstand van elkaar, geef elkaar dus ook de smallere paden, zoals op het jaagpad langs de Kromme Rijn, voldoende ruimte
 • eetgelegenheen en café’s zijn nog gelsoten, maar je kunt inmiddels wel op een aantal locaties terecht voor het afhalen van bestellingen of het kopen van een aantal levensmiddelen. Kijk hier voor een overzicht.
 • Pop-up Museum Oud Amelisweerd is de hele maand mei nog dicht
 • hou je ook aan de normale regels, zoals het aanlijnen van je hond op Amelisweerd en niet fietsen op Amelisweerd

Open deur of welkome reminder?

Misschien had je zelf ook al bedacht dat lekker naar buiten een goed idee was en heb je zoiets van ‘dûh, logisch…’. Maar misschien is het ook wel een reminder voor je om juist nu een keer vaker op je fietsje te stappen richting de landgoederen en jezelf de tijd te gunnen om de rustgevende werking van de natuur te ervaren. Routebeschrijvingen van verschillende wandelingen vond je hier: wandelen op de landgoederen.
Om alvast in de stemming te komen of om virtueel de rustgevende werking van de natuur op Amelisweerd & Rhijnauwen regelmatig tot je te nemen, nodig ik je van harte uit om Amelisweerd Agenda ook op Instagram te volgen: Amelisweerd Agenda op Instagram. Hieronder alvast een voorproefje. Daar wordt je toch zo al een stuk rustiger van?

Ook in deze rare tijden: veel plezier op de landgoederen!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!