Bijna voorjaar!

Nu Koning Winter nog amper zijn gezicht heeft laten zien, steken de eerste sneeuwklokjes hun kopjes al boven de grond. Het duurt niet zo lang meer voordat de sneeuwklokjestapijten het landgoed wit kleuren. Het voorjaar komt er aan! Binnenkort dus op allerlei plekken op Amelisweerd & Rhijnauwen velden met sneeuwklokjes tussen de bomen en op de grasvelden. En wie goed oplet ziet ook andere stinzenplanten de kop opsteken, zoals hier en daar een voorzichtige narcis of krokus. En hoewel het nog een tijd duurt voor de aronskelk gaat bloeien, overal zie je deze plant met z’n kenmerkende bladeren al verschijnen.

Een paar jaar geleden rond deze tijd was de blog Galantomania, over de liefde voor stinzenplanten, een van de eerste blogs die op deze website verscheen. Daar heeft Irms toen de eerste illustraties van de stinzenplanten op Amelisweerd & Rhijnauwen bij gemaakt. Deze hebben we gebruikt in een mooi overzicht van de soorten en bloeiperiodes van de stinzenplanten op Amelisweerd & Rhijnauwen.

Handig gidsje

Inmiddels zijn we wat jaartjes en heel wat wandelingen verder en zijn we nog weer een stuk wijzer geworden over de stinzenplanten. De tekeningen zijn aangevuld met nieuwe tekeningen. En alles wat we van stinzenplanten op de landgoederen te weten zijn gekomen hebben we samengevat in een mooi gidsje. Dit leuke handzame gidsje is via de website te bestellen!

De 7 mooiste stinzenplantenplekjes

In dit gidsje vertellen we je wat stinzenplanten zijn. En over de geschiedenis van deze planten op de landgoederen. Om je op weg te helpen om de planten zelf te ontdekken, hebben we twee routes voor je uitgestippeld. De eerste is een wandelroute en de tweede is gecombineerde wandel- en kanoroute. Zo zie je de stinzenplanten ook prachtig vanaf het water van de Kromme Rijn, wat extra bijzonder is.
Op beide routes zijn de zeven mooiste stinzenplantenplekjes aangegeven. Natuurlijk hangt het er van af wanneer je er bent, welke bloeiers je kan zien. Check daarvoor het handige bloeiperiode-overzicht in het gidsje, zodat je kan zien in welke periode de verschillende stinzenplanten bloeien. Veel plezier met het bezoeken van Amelisweerd en het genieten van de stinzenplanten.

Bestel jouw exemplaar van de handige stinzenplantengids hier als handzaam gedrukt gidsje.

Gedrukt zakboekgidsje op A6 formaat

Dit handige en mooie gidsje als kant-en-klaar gedrukt boekje ontvangen?
Vul dan hiernaast je e-mailadres en overige contactgegevens in en bestel meteen!
Je ontvangt dan per e-mail een bevestiging van je bestelling en een instructie voor de betaling.
De prijs van dit gedrukte gidsje is € 5,75, inclusief verzendkosten.

Na ontvangst van jouw betaling krijg je via de post de gids Stinzenplanten op Amelisweerd z.s.m. thuisgestuurd.

Ja, ik wil bestellen

11 + 14 =

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!