Bijna voorjaar!

Hoewel Koning Winter wel even zijn gezicht heeft laten zien, staan na een zachte periode de sneeuwklokjes volop in bloei en kleuren de sneeuwklokjestapijten het landgoed inmiddels wit. Het voorjaar komt er aan! Je komt dus op allerlei plekken op Amelisweerd & Rhijnauwen velden met sneeuwklokjes tussen de bomen en op de grasvelden tegen. En wie goed oplet ziet straks ook andere stinzenplanten de kop opsteken, zoals hier en daar een voorzichtige narcis of krokus. En hoewel het nog een tijd duurt voor de aronskelk gaat bloeien, overal zie je deze plant met z’n kenmerkende bladeren al verschijnen.

Wil je meer lezen over stinzenplanten? Alweer een paar jaar gelden rond deze tijd was de blog Galantomania, over de liefde voor stinzenplanten, een van de eerste blogs die op deze website verscheen.
Ook is er sinds een paar jaar een handig gidsje over stinzenplanten op de landgoederen. Alles wat we van stinzenplanten op de landgoederen te weten zijn gekomen hebben we samengevat in een mooi gidsje. Dit leuke handzame gidsje kun je onderaan dit bericht bestellen, als handige download of als handzaam gedrukt mini-boekje.

Gidsje met de 7 mooiste stinzenplantenplekjes

In dit gidsje vertellen we je wat stinzenplanten zijn. En over de geschiedenis van deze planten op de landgoederen. Om je op weg te helpen om de planten zelf te ontdekken, hebben we twee routes voor je uitgestippeld. De eerste is een wandelroute en de tweede is gecombineerde wandel- en kanoroute. Zo zie je de stinzenplanten ook prachtig vanaf het water van de Kromme Rijn, wat extra bijzonder is.
Op beide routes zijn de zeven mooiste stinzenplantenplekjes aangegeven. Natuurlijk hangt het er van af wanneer je er bent, welke bloeiers je kan zien. Check daarvoor het handige bloeiperiode-overzicht in het gidsje, zodat je kan zien in welke periode de verschillende stinzenplanten bloeien.

Cursus stinzenflora Amelisweerd

Handig natuurlijk, zo’n stinzenplantengidsje, maar misschien vind je het wel veel leuker om met iemand op stap te gaan die je van alles kan vertellen over hoe deze bijzondere planten op de landgoederen terecht zijn gekomen en hoeveel verschillende soorten er zijn. Binnenkort wordt er een cursus stinzenflora op Amelisweerd georganiseerd door de Vrienden van Amelisweerd. Je leest er hier meer over.

Veel plezier met het bezoeken van Amelisweerd en geniet van de stinzenplanten.

Gedrukt zakboekgidsje op A6 formaat

Dit handige en mooie gidsje als kant-en-klaar gedrukt boekje ontvangen?
Vul dan hiernaast je e-mailadres en overige contactgegevens in en bestel meteen!
Je ontvangt dan per e-mail een bevestiging van je bestelling en een instructie voor de betaling.
De prijs van dit gedrukte gidsje is € 6,50, inclusief verzendkosten.

Na ontvangst van jouw betaling krijg je via de post de gids Stinzenplanten op Amelisweerd z.s.m. thuisgestuurd.

Ja, ik wil bestellen

2 + 12 =

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!