Waarom een bezoekje aan Amelisweerd & Rhijnauwen sowieso een goed idee is….

We zijn maar verwend in Utrecht. Als grote stad beschikken we pal naast de deur over een prachtig natuurgebied: Amelisweerd & Rhijnauwen. Niet alleen de plek waar je inmiddels weer een lekkere pannenkoek kunt scoren bij Theehuis Rhijnauwen of je biologisch culinair kunt laten verwennen bij de Veldkeuken, maar toch vooral een plek waar je heerlijk kunt dwalen en kunt genieten van de natuur.


Gelukkiger door een dosis natuur

Dat genieten van de natuur is voor de gemiddelde stadsbewoner een prima remedie tegen de drukte en de stress die het moderne leven met zich meebrengt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een dosis van twee uur natuur je al een gelukkiger mens maakt! Zeker nu het coronavirus tot gevolg heeft dat er meer thuis gewerkt wordt, is een frisse neus halen op Amelisweerd & Rhijnauwen helemaal geen slecht idee. Ook blijkt dat onze relatie tot de natuur op zichzelf al een factor is die bijdraagt aan ons geluksgevoel. Dus los van andere psychologische factoren die belangrijk voor ons zijn om ons gelukkig te voelen, zoals de relaties met familie en vrienden, je ambities en in hoeverre je die waarmaakt en de waardering die je ervaart.
Meer weten over welke invloed de natuur op je geluksgevoel heeft? Lees dan Shinrin-Yoku op Amelisweerd.

De natuur als coach

Het ‘zijn’ in de natuur en het ervaren van de rust en de sfeer zijn op zich al genoeg om je jezelf beter te laten voelen. Geen wonder dus dat meerdere ‘gelukscoaches’ graag op pad gaan op de landgoederen om juist dáár hun coaching-activiteiten uit te voeren.

De combinatie van de natuurlijke rust met de specifieke kennis van elke afzonderlijke coach maakt dat de coaching nog intenser beleefd wordt en meer effect heeft. Biedt het vertoeven in de natuur je dus niet voldoende soelaas om te ontsnappen aan de waan van de dag, kijk dan eens wat het aanbod is van coaches die op de landgoederen actief zijn. Op onze website vindt je een beknopt overzicht: coaching & workshops*.

Open deur of welkome reminder?

Misschien is het een beetje preken voor eigen parochie en heb je zoiets van ‘dûh, logisch…’. Maar misschien is het ook wel een reminder voor je om inderdaad eens een keer vaker op je fietsje te stappen richting de landgoederen en jezelf de tijd te gunnen om de rustgevende werking van de natuur te ervaren. Om alvast in de stemming te komen of om virtueel de rustgevende werking van de natuur op Amelisweerd & Rhijnauwen dagelijks tot je te nemen, nodig ik je van harte uit om Amelisweerd Agenda ook op Instagram te volgen: Amelisweerd Agenda op Instagram. Hieronder alvast een voorproefje. Daar wordt je toch zo al gelukkig van?

Veel plezier op de landgoederen!

 

*Wil je als coach die actief is op Amelisweerd & Rhijnauwen ook vermeld worden in dit overzicht? Stuur dan even een berichtje via het contactformulier en vertel wat over je activiteiten!

 

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!