Amelisweerd Agenda werkt al vanaf het begin samen met Irms, de illustratrice die de prachtige geïllustreerde recepten maakt die je ook op deze website kan vinden. ‘Ook’, want nog meer van die recepten vind je op Irms eigen website Irmsblog, waar ze naast recepten ook praktische tips geeft voor visuele communicatie en social media.

Irms is ook een enorme liefhebber van de landgoederen en gaat er regelmatig op stap. Via o.a. haar werk voor de Amelisweerd Agenda heeft ze inmiddels heel wat mensen op de landgoederen leren kennen en mocht ook voor hen aan de slag. In dit gastblog vertelt Irms over een wel heel specifieke tak van sport: kleurplaten!

Volop inspiratie op landgoed Amelisweerd

Als je mij al een beetje kent, dan weet je dat mijn hart sneller klopt voor het landgoed Amelisweerd bij Utrecht. Het voelt als mijn eigen achtertuin, maar dan wel een tuin die open staat voor iedereen, die er ook van wil genieten. Urenlang wandel ik er met Kiko onze hond. En elke keer doe ik er weer nieuwe inspiratie op. Onder het lopen ploppen er nieuwe Ideeën op in mijn hoofd. Ineens zie ik een prachtige kleur of een bijzondere vorm van een blaadje en krijg ik een idee voor het project waar ik mee bezig ben. Daarom ben ik elke keer als ik een opdracht krijg die verbonden is met Amelisweerd super blij. Want het geeft enorme voldoening als je inspiratie en werk combineert.

3 kleurplaten voor Amelisweerd

De afgelopen periode heb ik het geluk gehad om voor 3 verschillende opdrachtgevers te werken die verbonden zijn met Amelisweerd. En toeval of niet, er zijn 3 kleurplaten uitgerold. Zo is in deze 3 kleurplaten de veelzijdigheid van Amelisweerd te zien. Graag laat ik jullie kennismaken met deze 3 opdrachtgevers en meegenieten!

Ansichtkaart voor de campagne Bescherm het bos.

Helaas wordt het bos van Amelisweerd bedreigd wordt door de verbreding van de A27. Er is veel verzet tegen verbreding van de snelweg. Om extra aandacht te krijgen voor de 800 bomen die gekapt zouden moeten worden is Bescherm het bos gestart met de campagne: Adopteer een boom. Door een boom te adopteren kan je laten zien dat je het een slecht plan vindt om deze natuur op te offeren voor de snelweg. Om deze campagne te ondersteunen is aan 6 Utrechtse Kunstenaars gevraagd om een ansichtkaart te ontwerpen, waar ik er dus 1 van ben. Zelf moest ik meteen denken aan de dieren die ook bedreigd worden met het kappen van de bomen. Precies daar waar gekapt zou worden zit een dassenburcht, wat een bedreigd dier is. En juist in dit stuk bos heb ik op een prachtige dag zowel een vos als een hert gezien. Regelmatig schieten er eekhoorntjes vlak voor je in de boom. Dat is toch wel heel bijzonder, zo dicht bij de stad, zulke mooie bosdieren. Daarom heb ik de dieren op de kaart gezet: Geef ze kleur en laat ze leven in dit bos.

Samen met de 5 andere ansichtkaarten is deze kleurkaart te koop als setje op verschillende plekken in Utrecht. De opbrengst komt ten aan de campagne.

bescherm het bos ansichtkaarten

Een placemat-kleurplaat voor Museum Oud Amelisweerd

Dit museum is een klein verborgen pareltje op Amelisweerd. Zelfs mensen die vaak op Amelisweerd komen, kennen dit museum niet. Heel verrast was ik toen ik gevraagd werd om een kleurplaat te illustreren voor dit museum. Het museum ligt naast de Veldkeuken, waar lekker biologisch geluncht kan worden en vlakbij tuinderij Amelis’Hof die etentjes organiseert in hun mooie kas. Het idee was om een kleurplaat te maken die te gebruiken is als placemat bij zowel de Veldkeuken als Amelis’Hof. Zo worden hun gasten op een leuke manier gewezen op het nabij gelegen museum. Voor mij was het meteen duidelijk wat er op de kleurplaat moest komen: de drakenbootrace uit een van de kamers met het Chinese behang. Naar dit behang kan je eindeloos blijven kijken, elke keer zie je weer een ander detail, het is prachtig. Door het bootje te plaatsen op de Kromme Rijn voor het museum, komen de Chinese mannetjes even Amelisweerd in. Ze proberen iedereen uit te nodigen om naar ze te komen kijken. Dus als je ook nieuwsgierig bent geworden, kom ze dan zoeken in het huis.

Museum Oud Amelisweerd

de Veldkeuken

Kleurplaat give-away open dag Tuinderij de Volle grond

Elke maand illustreer ik een recept uit de moestuin en veel inspiratie komt van de groenten van De Volle Grond. Pas was de jaarlijkse open dag met als thema de historische moestuin. Heel kort voor de Open Dag kwam de opdracht om een flyer met een uitnodiging te ontwerpen. Echt een spoedklus dus. Gelukkig kwam het thema van de open dag een ‘historische moestuin’ heel mooi samen met de droom van de tuin: een muurkas, zoals deze ook vroeger op de tuin heeft gestaan. Een muurkas geeft mogelijkheden om plantjes al voor te telen, maar ook om andere soorten groenten te gaan verbouwen zoals tomaten, paprika’s en aubergine. En niets is leuker dan om dromen te illustreren. Dus staat de kas staat centraal op de uitnodiging. Om op de open dag ook speciaal voor de kinderen een attentie te hebben, heb ik er meteen ook een kleurplaat van gemaakt. Zo geniet jong en oud alvast van deze droom.

Tuinderij de Volle grond

Lijkt het jou nou ook leuk om een kleurplaat aan te kunnen bieden aan je gasten of klanten? Ook voor jou kan Irms een kleurplaat tekenen van jouw eigen locatie of gastenverblijf of dit doen aan de hand van een thema. En ook voor allerlei andere illustratie-opdrachten staat Irms natuurlijk voor je klaar.

Neem contact op via het contactformulier!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!