MOA is een huis van kunst in de natuur. Het museum toont drie collecties in samenhang: de breedste en grootste collectie werken van Armando, top-100 Rijksmonument Oud Amelisweerd en unieke Chinese en andere historische behangsels.

Sinds 2015 is MOA gevestigd in landhuis Oud Amelisweerd, dat door de gemeente Utrecht gerestaureerd werd. De monumentale waardes van landhuis Oud Amelisweerd vroegen om een bijzondere benadering van het ontwerp en de inrichting van het museum. Het getoonde ruimtelijk werk van Armando gaat een dialoog aan met de historische interieurs met hun unieke 18e- en 19e-eeuwse wanddecoraties.

In 2016 werd de restauratie en herbestemming van het landhuis beloond met een prestigieuze prijs voor cultureel erfgoed: de Europese Unie Prijs voor Cultureel Erfgoed / Europa Nostra Prijs.

De jury prijst de uitmuntende conserverings- en museologische aspecten in het project. ‘De educatieve kwaliteit van het museum is discreet maar zelfbewust, de kwaliteit van het tentoonstellingsmeubilair is uitnemend’. ‘De moderne aanvullingen zijn goed in de historische context ingepast. Het monument zelf is van groot belang en de authenticiteit van het 18e eeuwse landhuis is intact gebleven, dankzij de aandacht die de restaurateurs hebben besteed aan alle details.’ benadrukt de jury.

Kijk voor actuele informatie over tentoonstellingen en evenementen in MOA in de agenda.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11-17 uur.

Gesloten op Koningsdag, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Maandagen gesloten behalve paas- en pinkstermaandag en in 2016 tweede kerstdag.
De tuin en het park rondom MOA zijn geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Contact

MOA | Museum Oud Amelisweerd
Koningslaan 9, 3981 HD Bunnik
tel. 030 890 54 60
e-mail: info@moa.nl
Meer info: www.moa.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!