Op de tuin

Deze week waren we even op bezoek bij Tuinderij De Volle Grond bij Marieke en Mieke. Sinds de voorbereidingen voor de Amelisweerd Agenda 2017 komen we Marieke en Mieke regelmatig tegen.
Voor Hollandse Indianen, het coaching-bedrijf van Marieke, heeft Irma al eens een de ademoefening Lentesneeuw getekend. Voor Mieke hebben we dit voorjaar nog de uitnodiging voor de open dag op De Volle Grond vormgegeven. En wij hebben dan weer de groentetas van de Volle Grond, die weer inspiratie biedt voor de geïllustreerde moestuinrecepten van Irma op Irmblog. Een klein Amelisweerd-wereldje op zich dus!

De eerste Amelisweerd Moestuinrecepten Kalender 2019

Het leuke is, dat dat kleine wereldje voor komend jaar weer samengevat is op de Amelisweerd Moestuinrecepten Kalender 2019: om de maand een heerlijk en mooi geïllustreerd moestuinrecept en de andere maanden mooie foto’s, tekeningen en informatie over wat er op Amelisweerd & Rhijnauwen te zien en te doen is.

En omdat we zo blij zijn met de samenwerking Marieke & Mieke, gingen we speciaal even bij de tuin op Amelisweerd langs om het eerste exemplaar van de kalender uit te reiken. Een feest van herkenning, met allerlei bekende groenten van de moestuin en recepten die in de smaak vallen.

De muurkas

En hoe leuk: de herbouw van de muurkas, die als tekening op de kalender staat, is ineens al een stuk dichterbij! Tijdens de open dag waren de plannen hiervoor al te zien, maar inmiddels heeft De Volle Grond kans gezien een oude Belgische kas op de kop te tikken. Financiering en vergunning moeten nog rondkomen, maar de ruitjes van de oude kas en de eerste spanten zijn al op de tuin gearriveerd.
Herbouw van de historische muurkas is een prachtige aanvulling op deze toch al fraaie tuin, we zijn benieuwd hoe ver het gaat komen in 2019!

Ondertussen blijven we genieten van alles wat de landgoederen te bieden hebben, tijdens onze wandelingen op Amelisweerd & Rhijnauwen, bij het koken met de groenten uit de groentetas en tijdens het bijhouden van deze website over onze grote liefde.

Prachtig herfstweer op de tuin
Marieke, Irma & Mieke met de kalender voor 2019
Onderdelen van de historische muurkas
De ruitjes van de historische muurkas
Stilleven met kalender en boeket

Bestellen

Wil je de geïllustreerde Amelisweerd moestuinrecepten kalender 2019 ontvangen?
Vul hieronder je naam en je adresgegevens in en bestel meteen! Betalen doe je via iDeal.
Na ontvangst van jouw betaling à € 19,95 krijg je de kalender binnen enkele dagen toegestuurd.

Totaal: € -

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!