Dwalen door Amelisweerd als ontspannen wandeling

Dwaal jij wel eens zomaar wat in het rond? Of stap jij altijd in hoog tempo door terwijl je nog eens al je problemen in gedachten doorneemt? Dat wandelen een goeie manier is om te ontspannen, dat weet je wel, toch lukt dat niet altijd. We zijn zo gewend om altijd ‘aan’ te staan en doelgericht bezig te zijn dat we vergeten om dat tijdens het wandelen niet te doen. We nemen ons voor om even de natuur in te gaan en een ontspannen wandeling te maken en voordat je het weet ben je alweer thuis en eigenlijk vergeten waar je bent geweest.

Wil je even heel bewust ontspannen wandelen? Daar kan dwalen je bij helpen! Zonder plan of doel gaan lopen en gewoon kijken waar je gevoel je naar toe leidt. Ga het liefst in je eentje op pad, zodat je alleen met jezelf bent en je helemaal vrij bent om te doen wat je wilt. Je hoeft helemaal niet ver te gaan, het gaat niet om de afstand die je aflegt, maar over hoe je die afstand aflegt. Denk niet na maar volg je gevoel en loop gewoon daarheen waar je aandacht naar toe getrokken wordt. Sla het paadje in dat je aanspreekt of keer om als je toch liever de andere kant weer op gaat. Je kan eindeloos recht door lopen en dezelfde weg terug, of juist in kringetjes het maakt niets uit. Geniet gewoon van het wandelen en het in de natuur zijn. Vind je het lastig om te gaan dwalen? Bedenk dan dat dwalen op zich niet het doel is, maar de ontspanning. Wees dus aardig voor jezelf als het niet meteen lukt om rond te dwalen. Dwaal eerst kleine stukjes en breidt het langzaam steeds een beetje verder uit.

9 tips die je kunnen je helpen bij het dwalen

  1. Neem je voor om echt te gaan dwalen.
  2. Loop in een langzaam tempo.
  3. Concentreer je even op je ademhaling tijdens het lopen. Je hoeft er niets aan te veranderen, maar neem gewoon waar hoe je ademt.
  4. Voel hoe je je voeten neer zet en hoe ze de aarde raken, waar willen je voeten heen?
  5. Sta open voor wat zich voor doet op je pad
  6. Kijk, luister en ruik en volg je zintuigen
  7. Bij een splitsing volg je punt 4 tot 6
  8. Sta even stil bij kleine dingen die je aandacht vragen
  9. Dwalen juist je gedachten weer af? Geen probleem start weer bij punt 1

Dwalen op Amelisweerd heeft veel voordelen. Een prachtige natuur zo dichtbij de stad. En er is genoeg afwisseling tussen bos, water en weide. Je zal merken dat je in een bepaalde stemming liever dwaalt in het bos, maar in een andere stemming juist liever langs het water, afhankelijk van waar je behoefte aan hebt. Bovendien kan je tijdens het dwalen nooit echt ver-dwalen…

Meer manieren om je rust te vinden op de landgoederen:

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!