Het Vogelnest is een natuurspeellocatie voor basisscholen uit Utrecht en omgeving. Jaarlijks komen duizenden kleuters (groep 1 en 2) tijdens schoolreisjes naar deze bijzondere plek. Het Vogelnest bestaat uit een speelveld met losse en vaste speelobjecten en grote binnenruimte met kleuterzaal en vertelzolder.

Buiten
Kinderen kunnen hun ei kwijt op de klim- en klauterhuizen, bomen, wippen, de glijbaan en in de zandbak. Maar ook met losse speelmaterialen, zoals karren, fietsjes, scheppen, takken en stro vermaken ze zich prima. De speelweide is omringd door een afrastering dus kleuters kunnen heerlijk dwalen tussen het gras en de bomen. Er staan oude en nieuwe fruitbomen en afhankelijk van het jaargetijde kan je misschien zelfs het een en ander oogsten. Ook wordt er een ‘Wilgentenendorp’ gebouwd.

Binnen
Het gebouw heeft een eenvoudige keuken, toiletten, een grote zaal en een vertelzolder. Ook bij slecht weer is het geen probleem om de kinderen binnen te vermaken, want er is voldoende spelmateriaal aanwezig.

Als basisschool geïnteresseerd in een leerzaam natuur-uitje voor de kleuterklassen? Neem dan contact op. We organiseren ook evenementen voor gezinnen met jonge kinderen.

Klushulp
Het Vogelnest draait dankzij vrijwilligers en wordt door vrijwilligers onderhouden. Activiteiten lopen uiteen van tuinieren en klussen aan het terrein, het pand en de houten speelobjecten tot aan het organiseren van de scholenbezoeken. Geïnteresseerd om mee te helpen? Kom naar de klusdag op 27 augustus of mail naar: info@hetvogelnest-utrecht.nl.

Evenementen
■ maandag 17 april: Paaspret op Het Vogelnest.
■ zondag 21 mei: Fête de la Nature op Het Vogelnest.
■ zondag 27 augustus: Klusdag op Het Vogelnest. Seizoensopening.

Kijk voor actuele data op de evenementenkalender.

Contact
Het Vogelnest
Rhijnauwenselaan 9a
3981HH Bunnik
e-mail: info@hetvogelnest-utrecht.nl.

Kijk voor meer informatie op www.hetvogelnest-utrecht.nl.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!