Heb jij vakantiestress?

Nog even en het is weer zomervakantie! Vind jij het ook zo fijn om naar je welverdiende vakantie uit te kijken? Verlang jij ook naar dat gevoel van vrijheid, rust en plezier? Of ben jij een van die mensen voor wie op vakantie gaan juist veel stress oplevert? Het kan ook zijn dat jij behoort tot die grote groep mensen die zich de eerste dagen van hun vakantie ‘ziek’ voelt. Doordat je dan ineens alle spanning van het hele jaar loslaat, krijg je fysieke klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn. Vaak voel je je dan ook oververmoeid en zelfs chagrijnig terwijl je juist vakantie hebt. Dat wil je natuurlijk niet!

minivakantie_genietmomentje

Het minivakantie gevoel voor elk moment

Daarom alle reden om voor die tijd al in de juiste ontspannen stemming te komen. Vakantie is een mindset! En waarom zou je jezelf alleen een fijn vakantiegevoel gunnen tijdens vakanties? Terwijl je dit ook veel vaker of zelfs elke dag kan ervaren? Dat gevoel van ontspanning, vrijheid en plezier. Ga eens op avontuur dichtbij huis en hou een minivakantie op Amelisweerd. Met mijn 10 tips gaat dat je zeker lukken om alvast tot rust te komen en te genieten!

10 tips voor een minivakantie op Amelisweerd

1. Zet je telefoon uit
Ja, écht! Gun jezelf dat je niet elk moment wordt afgeleid en geef jezelf de kans om de tijd even te vergeten. Als je wilt kan je eventueel de wekker zetten, om aan te geven dat je mini vakantie er weer op zit. Zo kan je je tot die tijd helemaal onderdompelen in de minivakantie.

2. Volg je voeten
Bedenk niet met je hoofd waar je naar toe wil. Maar kijk eens waar je voeten je naar toe brengen. Volg je voeten vanuit je gevoel en laat je verrassen. Daarbij is Amelisweerd groot genoeg om te dwalen, zonder dat je bang hoeft te zijn om compleet te verdwalen.

3. Hou een picknick
Neem lekkere hapjes en een drankje mee, vind een fijn plekje en genieten maar. Je kan je vrienden meenemen, maar ook alleen picknicken is heel fijn. Inspiratie voor lekkere makkelijke recepten vind je hier.

4. Geniet van de horeca op Amelisweerd
Geen zin om zelf iets mee te nemen? Er is keus genoeg in de leuke verschillende horecagelegenheden. Ontdek je eigen favoriet hier.

5. Neem een boek mee
Dat ene boek wat je al zo lang wilt lezen, maar geen tijd voor vindt. Neem het mee en zoek een lekker rustig plekje. Wist je dat er ook een boek over Amelisweerd en Rhijnauwen is?
Het is leuk om te lezen over een plek waar je je op dat moment ook bevindt.

6. Beleef Amelisweerd vanaf het water
Vanaf het water ziet alles er anders uit. Huur eens een kano of ga suppen waarbij je boven op een plank staat. Hierbij kan je jezelf een heerlijke work-out geven door stevig te pedellen. Of juist kiezen voor een haast meditatieve ontspanning door je te laten meevoeren met de stroom. Net wat jij nodig hebt voor jouw minivakantie gevoel.

7. Neem een duik
Heerlijk verfrissend! Je kan zwemmen in de Kromme Rijn, al is het niet officieel zwemwater. Als je twijfelt over of je dat wel wil doen, kan je er in deze blog alles over lezen.

8. Kom spelen
Het is een ultiem vakantiegevoel, heerlijk spelen. We vergeten het, maar als kind was dit zó vanzelfsprekend. Door te spelen vergeet je even alles om je heen. Nodig vrienden uit om mee te spelen, Kubb is bijvoorbeeld een leuk spel voor jong en oud.

9. Snuif wat cultuur en historie
Ook op je minivakantie kan je genieten van cultuur en historie, namelijk op het landhuis van Oud Amelisweerd. In het huis is uniek handgeschilderde Chinese papierbehang te bewonderen en zijn er wisselende exposities van hedendaagse kunst te zien. Zo komt het verleden en heden prachtig samen

rouw_alles is anders

10. Staar lekker in de verte
Neem de tijd om lekker een hele tijd naar hetzelfde te staren in de verte. Laat ondertussen je gedachten de vrije loop, zonder er oordelen of er conclusies uit te trekken. Verwelkom elke gedachten en breng dan je aandacht weer terug naar waar je naar aan het staren was. Staar lekker en verwonder je over alles wat je ziet.

Gun jezelf echt dat je mag ontspannen. En als je al wat wil denken, denk dan: RELAX!

Meer hulp nodig om te ontspannen?

Als jij merkt dat jouw stress zo hoog is dat een minivakantie niet genoeg is om werkelijk te ontspannen. Neem dan contact met mij op, dan kijken we samen wat bij jou past zodat jij ook tot rust kan komen en kan genieten!

Je kan bij mij terecht voor Reiki, Holistische Therapie en Natuur Coaching. Daarbij ga ik uit van jouw eigen innerlijke kracht, omdat als van hieruit je levensenergie weer gaat stromen, heb jij elke dag een minivakantie 😉

Voel je welkom! Groet Irma
Je mag me ook een appje sturen: 06 55076717

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!