Pijn en leegte na verlies

Pats boem, en ook mij overvalt ineens het gevoel van gemis, ik ervaar rouw en verlies tot diep in mijn zijn. Het is een mengeling van verdriet, ongeloof, angst, boosheid en ook schuldgevoel, heb ik alles wel goed gedaan. Mijn lichaam doet pijn, ik ben misselijk en zó moe. En ineens is daar ook de leegte die ontstaat na verlies. Helaas is het niet de eerste keer in mijn leven dat ik dit beleef. Rouw en verlies horen bij het leven en zijn pijnlijk en moeilijk. Toch heb ik er ook mooie waardevolle ervaringen mee opgedaan, die ik nu graag in deze 6 TIPS met jou deel.

rouw en verlies reiki vandaag

1. Ga je rouw gevoelens niet uit de weg

Waar jouw rouw gevoelens ook vandaan komen, verlies van een dierbare, verlies van gezondheid of een baan, ga ze niet uit de weg. Laat je hoofd het niet overnemen van je hart. Het verstand kan je van alles zeggen, zoals het leven gaat verder, zo erg is het niet, of de tijd heelt alle wonden. Maar dit zijn slechts woorden en je hart laat zich niet foppen. Om het verlies te verwerken is het nodig om alle emoties te doorleven. Je hart wijst je de weg!

2. Je energiebalans herstellen

Rouw gevoelens kosten enorm veel energie, je voelt je uitgeput en al je levenslust is weg. Het voelt alsof je energie nooit meer terugkomt, dat kan je heel angstig maken. Maar juist door de rouw nu door je heen te laten stromen, zet deze zich niet vast in je energie. Door er nu liefdevolle aandacht aan te geven, geef je jezelf de kans om ook weer positieve gevoelens te ervaren en te helen. Een energetische behandeling als reiki of holistische therapie kan je zelfhelend vermogen een liefdevolle boost geven en zo je energiebalans herstellen.

3. Rouw is er in het Hier en Nu

Rouwverwerking is geen kwestie van doorzettingsvermogen of hard werken. De rouw komt in golven, het kan je ineens onverwacht overvallen. Het is een proces waar je geen controle of grip op hebt. Er staat ook geen tijd voor hoelang rouw duurt. Neem alle tijd, het duurt zo lang als het duurt. Rouw is uniek voor iedereen en jij mag het op je geheel eigen wijze beleven. Rouw kan je niet voor zijn of in de toekomst afhandelen, het is er in het Hier en Nu.

rouw_alles is anders

4. Vergankelijkheid hoort bij het leven

Als je kan aanvaarden dat vergankelijkheid bij het leven hoort, geeft dat een enorme troost. En nergens mooier dan in de natuur kan je dit zelf ervaren. Hier heeft alles zijn eigen bestaansrecht, alles mag er zijn, alles heeft zijn eigen tijd. Van het zaadje dat groeit, tot het blad dat weer vergaat, om de bodem te vormen voor opnieuw het zaadje. Als je je verbonden voelt met deze oneindige kringloop van de natuur, geeft dat je kracht om los te laten, en te vertrouwen op het leven zoals het is.

5. Ruimte voor nieuw evenwicht

Het delen van je ervaring van verlies helpt je bij het verwerken ervan. Zoek daarom je geliefden en vrienden op om je ervaring te delen. Misschien ben je bang dat je overweldigt zal worden door het verdriet, als je eraan toegeeft en jezelf uit. Maar juist door het vast te houden zal het verergeren, terwijl als je het toelaat, zal je zien dat het langzaam vermindert. Dat het verdriet zijn natuurlijke plek zal innemen in je systeem. Daardoor opent zich een nieuwe weg, zodat je de draad van je leven ook weer op te kunt pakken. Hierdoor ontstaat er een nieuw evenwicht, tussen dat wat ooit was en dat wat nu is. Dat geeft een goed gevoel!

heb lief

6. Levensvraag, wie ben ik in essentie

Als rouw en verlies je iets laat zien is het wel dat morgen alles anders kan zijn. Niets blijft altijd wat het is. Het leven is dan ineens zo kwetsbaar en teer. Het laat je bewustzijn van dat jij hier nu bent in dit leven, met al zijn veranderingen, met al het verdriet maar ook al het moois. Dit is een moment om je opnieuw af te vragen, wie ben ik eigenlijk in essentie? Wat vind ik belangrijk in mijn leven, welke mensen heb ik lief, wie heb ik graag om mij heen, wat wil ik graag betekenen, welke keuzes maak ik en wat ga ik nu doen?

Natuurcoaching en Holistische therapie als dat bij jou past

Bij ingrijpende momenten in je leven is het logisch dat het je soms te veel is en je ook professionele hulp nodig hebt. Voel goed wat jij nodig hebt en wie bij jou past, er zijn zoveel mogelijkheden. En als het jou past, dan ben ik er voor jou. Met aandacht, zonder oordeel begeleid ik jou liefdevol in jouw proces. Zowel bij natuurcoaching als holistische therapie maak ik gebruik van de universele levensenergie die in en om ons heen stroomt. Daarbij geef ik aandacht aan alle 5 de holistische niveaus, fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel, waardoor jij weer terugkomt bij jezelf.

Zelf heb ik ook rust genomen en hulp ontvangen van mijn maatjes, om mijn verdriet te verwerken. En ik gun jou ook de ondersteuning die jij nodig hebt bij jouw rouwproces! En daarbij wens ik jou liefde, kracht en sterkte, om je verdriet toe te laten, zodat je je innerlijke inzichten kan omarmen en je balans kan herstellen en jij je pad kan vervolgen.

Voel je welkom! Groet Irma

Je mag me ook een appje sturen: 06 55076717

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!